Шовковський в "Сніданку з 1+1": "Не хочеться, щоб Україна стала полігоном для воєнних дій"

Шовковський в "Сніданку з 1+1": "Не хочеться, щоб Україна стала полігоном  для воєнних дій"

Відомий футболіст Олександр Шовковський в студії "Сніданку з 1+1" поділився своїми думками щодо подій в Україні та Криму.

Поделиться:

Відомий футболіст Олександр Шовковський в студії "Сніданку з 1+1" поділився своїми думками щодо подій в Україні та Криму.

Спортсмен, який брав участь в проекті 1+1 "Україна єдина!", з перших днів слідкував за всіма подіями в Україні, і переконаний, що до нинішньої ситуації неможливо лишатися байдужим.

Не можна лишатися байдужим до того, що відбувається в нашій країні. Адже це, в принці, волевиявлення всього народу, який живе, який хоче жити, і який намагається будувати своє майбутнє в цій країні, – каже він. - Безперечно був вражений всім тим, що відбувається. Знаходячись, на жаль, з командою на підготовці, я слідкував за всіма подіями. Моя дружина і мої друзі були учасниками всіх подій. Я фізично не міг цього зробити, але я морально був разом з усіма. І я відчував кожне діяння яке відбувалося. Багато моїх друзів постраждало. Постраждали від тих обставин, в які вони потрапили, і це було жахливо. Я чув їхні історії і розповіді. Я фізично відчував практично все те, що відчували вони.

Олександр Шовковський з тривогою згадує свого діда, якому свого часу довелося пережити війну. Ветеран, за словами футболіста, завжди уникав розмов про ті страшні часи, але коли вся родина збиралася за столом, то завжди перший келих підіймав за те, щоб ніколи не було війни.

"Не хочеться, щоб Україна стала полігоном для воєнних дій. Тому, що ми живемо в цій країні, і нам з цим жити доведеться", - каже Шовковський.

Олександр переконаний, що нинішній конфлікт потрібно вирішувати шляхом двохстороннього діалогу, облишивши всі емоції – "потрібно мати холодний розум і гаряче серце". Адже емоції, запевняє він, найгірший союзник при вирішенні будь-яких задач. Вони заважають об'єктивно дивитися на ситуацію.

Також Шовковський не виключає можливості зайнятися політичною діяльністю, але не раніше завершення спортивної кар'єри.