Синю команду помилували: цього разу з шоу не пішов ніхто

Синю команду помилували: цього разу з шоу не пішов ніхто

Чергову вечерю Арам Михайлович охрестив "трьома годинами сорому на обох кухнях", проте все ж назвав тріумфатора – червону команду.

Поделиться:

Чергову вечерю Арам Михайлович охрестив "трьома годинами сорому на обох кухнях", проте все ж назвав тріумфатора – червону команду. Дівчата цього вечора зібралися й отримали другу перемогу поспіль ціною лише опіку на руці Анелії Редельбах.

Відрізнилися й гості ресторану: двоє відвідувачів, не дочекавшись страв з "Пекельної кухні", замовили собі доставку піци прямісінько на знімальний майданчик. Така неповага до учасників проекту не залишилася непоміченою, і невдячних клієнтів попросили піти з ресторану. Проте чи не привід це для кухарів замислитися над тим, що, навіть, сервіс на виїзді є моторнішим за їхню кулінарну роботу?

Втім, були й позитивні моменти, адже Юлію Висоцьку нарешті нагодували. "Нам з зірковими гостями пощастило, що ми сиділи на половині дівчат, тому що нарешті поїли, - зауважила Юлія. - Качка була жахлива, без хрусткої скоринки, проте десерт все виправив. Хлопцям я б порадила концентруватися та бути тихішими. Хай навчаться тримати себе в руках".

Розкритикував приготування страв і шеф, який цього разу не перешкоджав конкурсантам у демонстрації своїх кулінарних талантів. "Я дав їм можливість самостійно стати по цехах, меню не змінювалося, продукти ті самі, а все одно нічого в них не вийшло, - бідкається Арам Михайлович. - У хлопців до сих пір немає лідера, на що вони сподіваються? В обох командах м'ясо випадково виходить добре, а загалом – спеціально погано". Додав зауважень і Сергій Гусовський, згадавши про відбитки пальців кухарів на тарілках та різний посуд для однієї страви. У підсумку червона кухня перемогла, але з соромом, а номінантів у синій команді обирав Андрій Радченко. Претендентами на поїздку додому він назвав себе та Олександра Янковського, і лише через те, що Арам Михайлович був у доброму гуморі, обидва кухарі продовжили свою участь у проекті.

"Неприємно те, що я не вирізнився з нашої команди чимось позитивним, а номінувати колег мав у якості покарання, - прокоментував ситуацію Андрій. - Ми програли дві вечері поспіль, проте минулого разу були сильніші, а тепер трохи розслабилися, втомилися, та й нерви здавали. Ми аж надто, мабуть, не хотіли програти і перестаралися". Втім, результатами вечері Радченко залишився задоволений. "Радий, що шеф залишив нас обох, проте шкода, що ми знову були не на висоті, - продовжив учасник. – Я номінував самого себе, бо підвів шефа. Та я готовий старатися, вчитися новому, щоб всі зрозуміли, що не дарма Арам Михайлович дав мені другий шанс".

Інші емоції були в Олександра Янковського, який аж ніяк не міг передбачити, що за тиждень перетвориться з кращого учасника на найслабшого. "Страшно, що так відбувається, - зізнається Сашко. - Наступної вечері буду працювати за трьох, але виправдаю сподівання шефа. Загалом, мене моя інтуїція не зраджує: я відчував, що Андрій номінує саме мене, проте не тримаю на нього жодних образ. Це було його рішення, минулого разу я був на його місці, знаю, як це". А коли Арам Михайлович забрав у хлопця кітель, йому було, навіть, соромно. "Стало неприємно перед самим собою. Знаю, що я не останній кухар, а потрапив у таку невдалу пригоду", - говорить Янковський.

Як так сталося, що дівчата знову взяли гору над чоловіками, останні чудово розуміють. "Ця вечеря вдалася нам краще, ніж попередня. Таке враження, що шеф просто так визнав нас переможеними, - впевнений Георгій Хучуа. - Ми працювали більш-менш нормально, хоча й були помилки, проте не дуже суттєві. Перший курс швидко віддали, а потім почався дисбаланс. Кожен став на ту позицію, для якої робив заготівки, а не в якій був найсильніший. Це була наша ключова помилка". На думку Гії, якщо Кирило Якушев живе в Італії, то має стояти на пасті та різотто, а не експериментувати у найбільш відповідальні моменти. Сам же Кирило стверджує, що хотів довести собі: він здатен на більше.

"Я мав запевнити всіх оточуючих і себе, в першу чергу, що можу стояти на гарячому процесі, - пояснює Якушев. - Проте з качкою трохи прогадав, не пам'ятав правильну технологію її смаження. Через це ми почали валити гарячі страви. Взагалі був такий вечір, що голова ясна: нічого не пам'ятаю з того, що відбувалося на кухні. Але мене здивував вибір Андрія, адже Саша Янковський – сильний кухар. З іншого боку, це гарний урок для нього, щоб не забував: він працює у команді, а не сам на себе, і не потрібно вважати себе кращим за інших". Між тим, всім учасникам синьої команди варто пам'ятати, що заготівки необхідно робити з вечора, аби не втрачати час вранці перед вечерею і повернути собі лідируючу позицію на проекті.