Соломія Вітвіцька презентувала у Дніпропетровську проект "Переможці" (ФОТО)

Соломія Вітвіцька презентувала у Дніпропетровську проект "Переможці" (ФОТО)

29 фотосюжетів та відеоарт розповідають про 17 сильних, мужніх чоловіків та одну жінку-волонтера, що отримали серйозні травми на сході України і тепер живуть із протезами.

Поделиться:

29 фотосюжетів та відеоарт розповідають про 17 сильних, мужніх чоловіків та одну жінку-волонтера, що отримали серйозні травми на сході України і тепер живуть із протезами. Вони не втратили сили духу та впевнено йдуть по життю і своїм прикладом надихають тисячі українців.

"Одного разу я прийшла у шпиталь і побачила Юрка Весельського. Його усмішка така, що неможливо забути. Якраз тоді я зловила себе на думці, що хочеться показувати саме таких красивих, мужніх хлопців", - розповідає  ведуча ТСН і куратор проекту Соломія Вітвіцька.

"Ми хочемо показати, що життя триває. Хоч би що сталося: немає руки чи ноги… Головне, щоб голова була на плечах! Ми нічим не відрізняємося внутрішньо від здорових людей. Ми всі рівні", - коментує учасник проекту Андрій Забігайло.

Андрій Забігайло мешкає у Кривому Розі, служив в Артемівську, Дебальцевому. У Попасній був поранений і втратив ногу. Сьогодні ходить із протезом. Однак це не заважає йому жити, вірити в себе та прагнути до перемоги.

Дніпропетровськ став першим після Києва містом  України, що прийняв проект "Переможці". Андрій завітав на презентацію у свій день народження разом з усією родиною: батьками, сестрою та маленькою племінницею.

"Дніпропетровська область приймає поранених з Донецької та Луганської областей. За 2 роки понад 7 тисяч бійців було поставлено на ноги в наших лікарнях. Тож невипадково першим регіоном, що презентував проект "Переможці" після Києва, стала Дніпропетровщина. Очільник області Валентин Резниченко підтримує всі волонтерські ініціативи, і ця не стала винятком", - зауважила радник голови ОДА Ольга Горб.

Підтримати учасників АТО прийшли юні параолімпійці. Вони як ніхто знають про жагу до життя. Владислав Загребельний, чемпіон України 2016 року з легкої атлетики серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, член збірної команди України та майбутній учасник Параолімпійських ігор у Бразилії, зауважив: "Виставка дуже мужня. Головне, що у хлопців світяться очі, обличчя відкриті. Кожен з нас робить свою справу, а разом ми прославляємо рідну країну".

Соціально-мультимедійний проект "Переможці" – спільна справа Телевізійної служби новин (ТСН) та журналу VIVA!, що реалізується за підтримки благодійного фонду "Save Lives Together", клініки доктора Валіхновського, "Феєрії мандрів", громадської організації "Підмога.інфо" та інших. Куратор – волонтер та ведуча телеканалу 1+1 Соломія Вітвіцька.

Частина проекту – це цикл авторських сюжетів, які можна дивитися щоп'ятниці в ефірі новин ТСН.

Автори фоторобіт – Олександр Мордерер та Тетяна Рубльова.

Фото були опубліковані у спецвипуску журналу VIVA! "Переможці" з доброчинною метою,  а всі кошти від продажу спецвипуску передаються на розвиток сучасного протезування в Україні.

Благодійний випуск VIVA! "Переможці" можна замовити на Yakaboo.ua 

У 2016 році виставку чекають в інших містах України та світу. 19 березня "Переможці" будуть презентовані в Торонто в Канаді, а  7 квітня фотовиставка відкриється вже у Харкові.

Нагадаємо, 29 лютого проект "Переможці" був презентований у Європарламенті в Брюсселі в рамках Українського тижня.