Соломія Вітвіцька у "Підпільній імперії": "Зараз будь-які сюжети про війну сприймаються набагато гостріше"

Соломія Вітвіцька у "Підпільній імперії": "Зараз будь-які сюжети про війну сприймаються набагато гостріше"

Телеведуча поділилася враженнями від перегляду фільму "Бойовий кінь"

Поделиться:

Вчора на "1+1" вийшов в ефір перший випуск оновленої програми "Підпільна імперія". Першою гостею проекту стала телеведуча Соломія Вітвіцька. Разом з ведучим програми, відомим кінокритиком Андрієм Алфьоровим Соломія дивилась голлівудську драму Стівена Спілберга "Бойовий кінь" - фільм про Першу світову, показану очима доброї тварини. Кінь Джоуї для обох сторін протистояння стає наочним символом того, що мир - це краще, ніж війна.

"Були дуже зворушливі моменти, коли хотілося поплакати. Зараз будь-які сюжети про війну сприймаються українцями набагато гостріше. І такі життєствердні фільми дають нам привід задуматися про можливі варіанти якнайшвидшого закінчення війни. Коли я була в зонах АТО, то помічала, що наші солдати самі тримають домашніх тварин. Вони підбирають їх з-під обстрілу або просто забирають до себе безхатніх, виходжують і залишають собі", - ділиться Вітвіцька.

Раніше Вітвіцька вже дивилася фільм в компанії чоловіка-режисера.

"Спочатку чоловік був налаштований скептично. Мовляв, сльозливий фільм для дівчаток. А потім почав звертати мою увагу на режисерські прийоми, показувати бекстейдж. У фільмі дуже якісна комп'ютерна графіка. На перший погляд не подумала б, що конь- не справжній", - розповідає телеведуча.

До перегляду цей фільм ведуча радить насамперед дітям і сентиментальним кіноманам:

"Однозначно фільм сподобається дітям, оскільки це свого роду казка. Тим не менш, в ній - правда життя і несправедливість війни. "Війна забирає все" - чудова цитата одного з головних героїв фільму. Дивно, але на шляху Джоуї по обидві сторони барикад зустрічаються тільки хороші люди, які намагаються йому всіляко допомогти. Це зайвий приклад того, що доброта притягує у відповідь аналогічні якості".

А вже наступної п'ятниці у "Підпільній імперії" ми будемо дивитися фільм "Прислуга". Цього разу у гості до Андрія Алфьорова завітає музикант Дмитро Шуров.