Соломія Вітвіцька у Вінниці проведе доброчинний концерт на честь співачки-легенди

Соломія Вітвіцька у Вінниці проведе доброчинний концерт на честь співачки-легенди

Українсько-американський культурний проект представить вечір під назвою "Незабутня Квітка"

Поделиться:

Вже цієї суботи, 17 жовтня о 18:00, Соломія Вітвіцька у приміщенні вінницького Палацу офіцерів (пл. Перемоги, 1) відкриє та проведе доброчинний вечір на честь американської співачки з українським серцем Квітки Цісик.

Українсько-американський культурний проект представить вечір під назвою "Незабутня Квітка". Захід буде організовано в рамках Всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози. Частину коштів від продажу квитків буде передано для профілактики та лікування раку молочної залози у жінок Вінничини. Життя  44-річної Квітки Цісик теж обірвалося через рак. Найзаповітнішою мрією співачки були сольні виступи в Україні, але через хворобу цей задум так і не було реалізовано. Втім, українському слухачеві залишилось велике багатство - її творчість.

"Квітка Цісик залишила нам нерукотворну і дуже важливу мистецьку спадщину. Живучи в США і тільки раз побувавши в Україні, вона зробила для своєї малої Батьківщини більше, ніж багато наших політиків та чиновників. Квітка залишила записи українських пісень, котрі досі надихають наших артистів та підтримують шанувальників. Вона захворіла на рак, і саме це випробовування стало для неї роковим. Її історія є прикладом того, як треба боротись до кінця! Нині є безліч методів та способів попередити хворобу. А якщо виявити пухлину вчасно, то можна максимально зменшити тяжкі наслідки. Хочу закликати жінок відповідально ставитись до свого здоров'я та регулярно проходити обстеження", - ділиться Соломія.

У концерті також візьмуть участь володарка Гран-прі Міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик Оксана Муха, лауреатки цього конкурсу  Ольга Акулова і Люцина Хворост, переможець конкурсу "Голос країни" Павло Табаков та інші. Під час доброчинного заходу буде використано родинні фотографії Квітки Цісик, уривки з телефільму "Голос в єдиному екземплярі".

Нагадаємо, навесні Соломія Вітвіцька  разом з продюсером вечорів Квітки Цісик Алексом Гутмахером провела в Києві доброчинний захід на підтримку  жінок, які борються з онкологічною хворобою. Було проведено майстер-клас пов'язування хусток, організований  спільно з Українським онкологічним порталом. На зустрічі Соломія згадувала життя Квітки, її талант і її боротьбу з хворобою.

Варто зауважити, що "Незабутня Квітка" - це єдиний міжнародний проект тривалістю вісім років. Він відбувається завдяки зусиллям та ініціативі  незмінного продюсера Алекса Гутмахера, який презентує творчість Квітки Цісик у світі та який сам зміг подолати рак. За останній рік доброчинні концерти пам'яті Квітки Цісик відбулися в Одесі, Львові та Києві.