Соломія Вітвіцька: "Війна просто тут, у прямому ефірі"

Соломія Вітвіцька:  "Війна просто тут, у прямому ефірі"

7 липня відбулася презентація нової книги та мультимедійного спецпроекту телеканалу 1+1 "Війна очима ТСН".

Поделиться:

7 липня відбулася презентація нової книги та мультимедійного спецпроекту телеканалу 1+1 "Війна очима ТСН".

У Національному музеї Тараса Шевченка зібралися громадські діячі, політики, бійці АТО, волонтери та журналісти, які поділилися своєю думкою щодо місії такої літератури.  Ведучій "ТСН" і волонтеру Соломії Вітвіцькій досі важко усвідомити, що все це відбувається в Україні:
"Я знаю, що і книжки, і фільми такі потрібні. Це все наша історія, яку потім треба буде чесно переказувати нашим дітям, нащадкам. І саме з цих документів очевидців, цих шматочків вони собі уявлятимуть цей шмат нашого буття, як взагалі ми прожили цей рік. Сподіваюся, ця війна якомога швидше закінчиться, і колись ми лише будемо згадувати ці сумні події, історію нашої свободи.

Пригадую, як я в юності дізнавалася про Другу світову війну - наскільки якісно розповідали офіційні джерела пропаганди і наскільки різнилися реальні факти, котрі переповідали дідусі і бабусі. Зараз час інший. У книзі, у сюжетах ТСН - тільки реальні свідчення, факти реальних подій реальних бойових дій. Деколи я стою в студії, і йдуть сюжети з передової, а в мене в голові така думка, що війна просто тут у прямому ефірі, коли практично відбуваються поранення, розриваються снаряди... Важко навіть усвідомити, що це не кіно і що це з нами відбувається".


Частина грошей від продажу книг буде перерахована Благодійному фонду "Центр допомоги" та направлена на придбання медичного обладнання для Головного військового госпіталю у Києві. Книга з'явиться у книгарнях України вже з 9 липня. Також замовити книгу можна на сайті.