"Так ця пісня ще ніколи не звучала", - у Львові масово заспівали "Щедрика"

"Так ця пісня ще ніколи не звучала", - у Львові масово заспівали "Щедрика"

У Львові масово заспівали українського "Щедрика"

Поделиться:

Заслужений артист України і головний хормейстер "Битви хорів" Рубен Толмачов задоволений тим, як у Львові масово заспівали українського "Щедрика".

Понад двадцять співочих колективів навчальних закладів, центрів творчості дітей та юнацтва і сотні вокалістів в унісон виконали "Щедрик" Миколи Леонтовича. Це найбільша кількість хорів, зібрана на одній площі. Таким чином був встановлений рекорд України.

"Я був вражений, на якому високому рівні наш імпровізований хор впорався з такою непростою композицією. Для мене робота з хором - найвище задоволення. Цей наш виступ, коли довелося диригувати цілим містом, назавжди залишиться у моєму серці. Відомо безліч переспівів "Щедрика", але так ця пісня ще ніколи не звучала", - розповів Толмачов.

У свою чергу ведучий "Битви хорів" Юрій Горбунов зазначив, що вирішили презентувати проект у Львові, бо розраховували, що львів'янам під силу встановити рекорд з колективного виконання пісні.

"Але те, що збереться стільки співочих людей, — для нас було шоком. Звучання "Щедрика" було дивовижним. Тепер я кардинально змінив свою думку про хоровий спів, бо формувалась вона у радянські часи, коли поняття хору було чимось примітивним та нецікавим. Сучасний репертуар хорів складатиметься з українських та англомовних композицій. Будуть і рокові балади, і народні композиції, і несподівані обробки відомих поп-композицій. Можу гарантувати, що глядач назавжди змінить своє уявлення про хоровий спів, побачить, що хор може бути сучасним та цікавим", - запевнив Горбунов.