ТОП-8 унікальних коштовностей

Топ-8 унікальних коштовностей

Золото і діаманти вже тисячі років змушують серця людей битися частіше.

Поделиться:

Є ювелірні вироби настільки унікальні, що неможливо стримати здивування і захоплення. Їхня ексклюзивність не тільки в дорожнечі: деякі ідеї здаються по-справжньому божевільними. Інтернет-магазин коштовностей - Zlato.ua надав інформацію нам про креативні екземпляри, які порадують око і уяву любителів коштовностей.

1. У фільмі «Мулен Руж» головна героїня, роль якої виконала Ніколь Кідман, носила розкішне намисто з завитками і ажурним візерунком. Воно стало найдорожчим за всю історію кінематографа на момент виходу фільму. 13014 карат (2,6 кг) — така вага приголомшливої прикраси, створеної ювеліром Stefano Canturi. На зйомки прикрасу привозили всього на дві години під охороною.

2. Кільце Всевладдя з фільму «Володар кілець» по книзі Дж. Р. Р. Толкіна, створене Сауроном на горі Ородруїн, що зберігає темну силу. Прикрасу було відлито з 18-каратного золота брендом Jens Hansen Gold & Silversmith з Нової Зеландії. Після виходу фільму прикраса стала дуже популярною, і тепер її аналоги можна зустріти у будь-якому металі і розмірі.

3. У 2017 році до сорокаріччя культової саги «Зоряні війни» французька компанія S. T. Dupont створила унікальні шахи вартістю 128 тисяч доларів. Гра відображає боротьбу світлої і темної сторін. Дошка виготовлена з обсидіану, фігурки імперців – з нефриту, повстанців — з гірського кришталю.

4. Діамантовий м'яч Каріма Бензема вартістю чверть мільйона доларів був створений ювеліром Дейвом Блінгом. Унікальний виріб покритий 72 тисячами дорогоцінних камінців загальною вагою в 1250 карат. Хороша іграшка для спортсмена!

5. У 2015 році напередодні новорічних свят House Of Crackers разом з ювелірами Tresor Paris представили публіці діамантові хлопавки! Невід'ємний атрибут веселощів був випущений в шести моделях з камінням різної огранки: класичної, овальної, ступінчастої грушовидної, «принцеса», «маркіз». Кожна із хлопавок коштувала близько 1,5 млн доларів. Уявіть, як здивуються гості, коли замість паперового серпантину побачать коштовності

6. Розкішна ручка з діамантами і сапфірами High Artistry Homage за 1,8 млн доларів, випущена восени 2017 року, присвячена фінікійському полководцю Ганнібалові Барці. Ковпачок виробу увінчує голова слона, а його хобот служить кліпсою. Перо ручки виконане із білого золота 750 проби, сам виріб прикрашений гравіруванням і розписними візерунками.

7. Дорогоцінний постільний комплект із золота, виготовлений для готелю TownHouse Galleria Milano, вартістю 200 тисяч доларів здивував у 2017 році навіть найзатятіших колекціонерів і ювелірів! До комплекту входять чотири наволочки, простирадла і підковдра, на яких будуть відпочивати гості семизіркового готелю. Для продажу була виготовлена ціла сотня примірників!

8. Ще один шедевр, присвячений «Зоряним війнам», — маска Дарта Вейдера. Вона зроблена з 24-каратного золота і важить 15 кілограмів. Автор — японський ювелір Ginza Tanaka. Мабуть, профі, створюючи виріб, був упевнений, що серед фанатів саги однозначно є люди, які можуть дозволити собі таку покупку.

Практичне значення ювелірних шедеврів під питанням, але унікальність видно неозброєним оком. Цікаво знати імена любителів оригінального мистецтва, які стали володарями маски Дарта Вейдера або діамантової ручки! Це однозначно цікаві особистості.

Новости по теме