У нервовому фіналі "Великого пекарського турніру" перемогла Катерина Горбач

У нервовому фіналі "Великого пекарського турніру" перемогла Катерина Горбач

Переможниця грандіозної кулінарної битви отримала курс навчання у Лондоні і стала професійним кондитером.

Поделиться:

Судді грандіозної кулінарної битви "Великий пекарський турнір" обрали переможця - це киянка Катерина Горбач. Катя, яка до участі у проекті, була продавцем електродвигунів, виборола головний приз - курс навчання у найпрестижнішій школі кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu London.

9-й тиждень "Великого пекарського турінру" побив усі рекорди за нервовим напруженням. Для фіналу судді обрали найскладніші завдання. І було їх не три, як зазвичай, а одразу чотири.

Перший конкурс - спекти великодню паску. Це завдання судді приберегли для самого фіналу, бо випікання пасок потребує найвищої майстерності від пекаря. Та навіть фіналісти "Великого пекарського турніру" не змогли уникнути помилок.

Так бізнесмен Олександр Любченко зробив занадто рідке тісто, від чого його паска не підійшла і зовні була схожою на низенький тортик. Ще на самому початку пані Ольга Ганущак попередила учасника про можливі проблеми. Адже якщо тісто рідке, то усі родзинки і цукати осядуть на дно, а сама паска не підійде. Так воно і вийшло.

Зате фізик Андрій Сусєков пораду пані Ольги послухав. Коли вона помітила, що його тісто занадто липке, він замісив нове.

У Катерини Горбач із тістом було все гаразд. Нотомість - великі проблеми з прикрасами. На "Великому пекарському турнірі" її вже не раз критикували за те, що використовує занадто багато штучних барвників. Але і в фіналі вона знову наступила на ті самі граблі.

Та найбільш підступним виявилося завдання другого конкурсу - спекти торт "Наполеон". Самовпевнені учасники, які не раз пекли "Наполеон" у домашніх умовах, не розрахували час. Аби впоратися швидше, вони почали хитрувати з кремом та товщиною коржів. Але досвідчені члени журі одразу побачили, де їх хочуть ошукати.

В результаті переможцем був визнаний найскромніший торт. Непоказний ззовні "Наполеон" спекла школярка Женя Пригородова. Однак саме він виявився найбільш смачним та таким, що відповідає класичному рецепту.

Тим часом на дворі був вже пізній вечір. Учасники збиралися їхати зі знімального майданчика, як на них чекав ще один сюрприз - черговий конкурс. На столах у них опинилися однакові набори продуктів: борошно, джем, какао... Усього - на суму 50 грн.

Суть конкурсу - спекти з цих продуктів смаколики для гостей, які раптово нагрянули до вас додому. Якою саме буде випічка, учасники обирали самі. Так Олександр вирішив пекти кекс, Женя - рогалики, Андрій і Катя - домашні торти. Переможцем з цього змагання вийшов Сашко. Йому в спину дихала Катерина, торт якої посів друге місце.

А вже зранку четвірка фіналістів "Великого пекарського турніру" приступила до найскладнішого випробування - випіканя весільних тортів.

"Сьогодні ми побуваємо одразу на чотирьох весіллях", - жартував суддя Серж Маркович.

"Добре, що можна йти без подарунків!" - веселилася його колега Катерина Агронік.

Усі фіналісти, ніби змовившись, вирішили робити торти з тьох ярусів. При цьому в кожному ярусі використати по три коржі різних видів.

Саме це і занепокоїло суддів. Адже, коли змішуються занадто багато смаків, виникає повний безлад.

Шість годин тривало випікання весільних тортів! Та доки судді непокоїлися про смак випічки, учасники наробили помилок з прикрасами.

Так школярка Женя вирішила вкрити свій великий торт вершками. Однак вершки стекли вниз, від чого він став не надто апетитним на вигляд.

Торт Андрія Сусєкова хоч і був прикрашений сердечками, проте вийшов "брутальним". Складалося враження, що Андрію просто не вистачило часу на оздоблення. Зате за розміром торт видався таким, що ним можна було б нагодувати 90 гостей!

Проблем із оздобленням не було лише у Олексендра Любченка, який прикрасив торт милими пташечками. Та щойно судді скуштували цю красу, як замість компліментів на Сашка посипалися зауваження. Його бісквітні коржі виявилися аж занадто забитими.

Торт Катерини Горбач судді визнали найсмачнішим.

Саме конкурс весільних тортів став вирішальним у фіналі "Великого пекарського турніру". Ще ніколи нарада суддів не тривала так довго. Вони знову і знову роздивлялися торти і не наважувалися поставити крапку у проекті.

Зрештою переможницею першого в Україні "Великого пекарського турніру" стала Катерина Горбач.

Після проекту Катя вирушила до Британії вчитися у школі кулінарного мистецтва Le Cordon Bleu London. Англійські викладачі визнали її найкращою на курсі. Катя отримала сертифікат, котрий свідчить про те, що відтепер вона є професійним кондитером.

Нагадаємо, "Великий пекарський турнір" онлайн дивіться на сайті 1+1 у розділі "Відео".