Учасники "Великих перегонів" купали шрі-ланківських слонів та ходили по розпеченому вугіллі

Учасники "Великих перегонів" купали шрі-ланківських слонів та ходили по розпеченому вугіллі

В третій програмі учасники "Великих перегонів" продовжили підкорювати загадкову Шрі-Ланку, а вона дивувала їх своїми особливостями і традиціями.

Поделиться:

В третій програмі учасники "Великих перегонів" продовжили підкорювати загадкову Шрі-Ланку, а вона дивувала їх своїми особливостями і традиціями.

Опівночі учасники відправились на шрі-ланкійський залізничний вокзал, де в одному з магазинів вони мали забрати по два ящики курей, і уже на світанку їхати з ними до невеликого селища на березі Індійського океану Калутари. Але прибувши серед ночі на вокзал, команди зрозуміли, що магазин зачинений і забрати курей вони зможуть не раніше шостої ранку.

Втрачати стільки часу гравці не збиралися, тож почали "штурмом брати" магазин. Ірина підручними засобами намагалася відкрити замок на дверях, через що згодом сильно посварилася зі своїм коханим. Команда акторів Аня і Роман щосили гупали у всі вікна і двері, а згодом навіть дзвонили господареві крамниці, щоб той відчинив і віддав їм курей. Але зрозумівши, що усе марно, вони заспокоїлися і стали чекати ранку. Сумувати не довелося. Нічне життя Коломбо виявилося не менш яскравим ніж денне. На брудних засмічених вулицях на старих ряднах, підмурках, а то і просто на асфальті, спали безхатченки, поміж розкиданого сміттям безсоромно шукали собі поживи пацюки і лазили таргани. Вся ця картина супроводжувалася неймовірним смородом та виттям голодних безпритульних псів...

Дочекавшись ранку, наші команди відправились до Калутари. Їхати їм довелося разом з бідняками в задушливих переповнених вагонах 3-го класу. Притулившись хто де міг, гравці тримали на руках клітки з курми. Адже саме цей "безцінний вантаж" був ключем до наступного завдання. Пара акторів, ховаючись від смороду, забралися аж в тамбур.

"В таких умовах, я ще ніколи не їздив: там кури, там валізи, і люди висять на підніжках…", - ділився своїми враженнями від подорожі Олексій.

В Калутарі гравці отримали завдання для одного. Учаснику потрібно було на місцевому базарі продати 20 кокосів і виторгувати за них як мінімум 500 рупій. Завдання виявилося не із легких, адже не дивлячись на те, що мешканці кокосове молоко дуже люблять, народ там настільки бідний, що кокоси для них як правило – дороге задоволення. Щоб виконати це завдання, до яких тільки хитрощів наші гравці не вдавалися.

Тетяна на всіх знайомих їй мовах слізно упрошувала місцевих жителів купити кокоси, Олексій падав і хапав перехожих за ноги, благаючи допомогти йому. Лікар Олександр відразу пішов пропонувати товар в аптеки, магазини, до водіїв автівок, і кілька перших кокосів продав, навіть по 100 рупій.

"Я думав, де ж шукати платоспроможне населення в цій убогій бідній країні", - сміючись казав він, згадуючи пригоду.

Але найпершою з цим завданням впоралась Богдана. Кокоси у дівчини купували один за одним, за що вона всім щиро дякувала милою посмішкою та повітряними поцілунками. Натомість в Олександри Медведєвої торгівля ніяк не клеїлася, що невдовзі спричинило ворожнечу між командами.

Мама Алла почала підозрювати дівчат у нечесній грі, мовляв їм у цьому житті все дається набагато простіше через їхню красу.

"Таня не може продати, спортсмен танцює - не може продати, всі мечуться, а "міска" чмяк, чмяк, чмяк… і пішла. Їм дісталося в цьому житті все легко, повір мені, все на блюдці з золотою оправою", - кричала вона, звертаючись до інших учасників.

Тато Костянтин теж підмітив, що у Богдани кокоси продаються краще, ніж в Олександри, і додав свою "експертну оцінку": "У дівчинки Саші кокоси менш цікаві, ніж у дівчат-моделей…".

Тим часом, вдало побазарувавши, львівські красуні поїхали виконувати завдання на вибір. Учасникам потрібно було обрати: "вода" або "коржики". Дівчата обрали "воду" і відправилися до озера мити слонів. Кожна команда, яка обрала "воду", мала вимити від ритуальної фарби одного слона, кожен з яких вагою близько 3 тонн. Згодом на озеро приїхали і команда спортсменів, подруги Таня й Наталя, Яків з батьком.

Ми не розраховували, що у нас буде такий великий слон, думали може якесь слоненя", – розповів Яків. А батько додав: "А у нас був найбільший слон і пофарбували його явно не в цьому році, бо фарба висохла так, що її просто не можна було відшкребти".

Аня з Романом хоч і приїхали на озеро, але в останній момент відмовилися мити слона.

"Ми подумали, що його першого пофарбували. Ця фарба засохла і не відмивається. Тож треба щось робити…", - розповіла Аня. Пара, не довго думаючи, поїхала місити коржики.

На учасників, які обрали "коржики", чекало виробництво місцевого екологічно чистого пального. Команді потрібно було замісити і виліпити з тирси, води і коров'ячого гною 150 коржиків, після чого приліпити їх на стіну сохнути.

На завдання відразу погодилися лікарі та цивільне подружжя Олексія й Олени. На цьому конкурсі розгорівся ще один конфлікт - між командами лікарів та акторів.

"Ліпимо, ліпимо, ліпимо, а він (суддя-ред.) – не так, і не так. І тут проходить повз нас кріпиш анестезіолог і каже: "ой, та ваші какашки…" Олександр: "У нас коржики, а це що?"

Після таких слів Аня не стрималася і почала штовхати Олександра в гній. Проте сили виявилися нерівними, чоловік з легкістю підняв жінку і кинув обличчям прямо в купу гною, що лежала поруч. В Ані розпочалася істерика. Вона кричала на чоловіка, щоб захистив її, але той проти лікарів і слова не сказав, а лише знизав плечима і продовжував ліпити коржики...

Алла і Олександра останніми продали кокоси. Коли приїхали на озеро, то слонів їм уже не лишилося. Ця команда також взялася за виготовлення "палива".

Тим часом інші учасники спішили на поштове відділення, щоб отримати нове завдання. Для цього їм потрібно було сфотографуватися з місцевим жителем, переодягнувши його у футболку з написом "Великі перегони", при цьому триваючи в руках клітку з курми.

В завданнях для одного на учасників чекали доріжка з розпеченого вугілля та ліжко з металевих цвяхів. На такі традиційні шрі-ланкійські випробування не кожен місцевий житель здатен, але в наших учасників вибору не було і жага до перемоги змусила подолати їх і страх, і біль.

Завдання виявилося з сюрпризом. Після того, як один із учасників пройшов обране завдання, команди отримали конверт, в якому було сказано, що тепер інший учасник має пройти невиконане завдання. Таким чином одному з учасників довелося протягом трьох хвилин лежати на ліжку із цвяхів. Володимиру це випробування навіть сподобалося, він зміг розслабитися і практично не відчув болю, чого не скажеш про Андрія. Хлопцеві таке "ліжко" видалося дуже болючим і він ледь витримав "пекельних" 3 хвилини.

Вогняна доріжка лишила по собі в гравців не лише адреналін, а й сильні опіки. Найбільше під час цього випробування постраждали Ігор та лікар Олександр.

"Як можна пройти по розпеченому вугіллі, не пошкодивши шкірного покриття? Фізично це неможливо.Роблю один крок, другий … вибіг і розумію, що в мене є опіки. Брудні ноги, рани, інфекція кругом, відсутність гігієни взагалі в цій країні", - згадує з жахом Олександр.

Саме опіки і стали основною завадою до перемоги для команди спортсменів. В Ігоря так боліли ноги, що він ледь дійшов до фінішу, і в останню мить львів'янки обігнали їх, зайнявши перше місце. Ігор та Василь прийшли до фінішу другими. За ними йшлии Олександр з Володимиром, а Фоззі відправив їх відбувати 30 штрафних хвилин, які вони отримали минулого разу.

"Я не задоволений грою нашої команди. Ми наступаємо на одні і ті ж граблі. Саша думає лише про себе і про час. Він не думає, що ми команда, що я старший від нього. Що мені важче бігти. Що я відстаю. Психологічно і морально ми ще раз дамо один одному в морду, з'ясуємо стосунки і може в наступному етапі стане трохи легше", - підсумував Володимир, відбуваючи штрафні хвилини на березі Індійського океану.

Офіційно третіми фінішували Костянтин та Яків, за ними Наталя і Тетяна. Після чого до гри повернулися лікарі, зайнявши почесне 6-те місце. Потім прибули на фініш Олексій з Оленою і Аня з Ромою.

Останніми до фінішу прийшли Алла з Олександрою. Від інших команд дівчата відстали іще на ринку, продаючи кокоси. Протягом всього третього етапу змагань мама і донька постійно сварилися, не в змозі визначити лідера в команді. А ліпити коржики Олександра і зовсім відмовилася, облишивши всю роботу на маму.

За правилами гри команда, яка останньою дісталася фінішу, змушена покинути перегони, але для мами і доньки, ця неймовірна пригода відкрила новий погляд на їхнє життя і їхні стосунки.

"Мені соромно, мамо пробач. Я взагалі дуже погано всі ці дні поводилась з мамою. Пробач мамо, я тебе люблю", - сказала Олександра.

Натомість Алла зробила свої висновки щодо доньки: "Вона вже не маленька дитина, їй треба давати волю…".

Тож після третього туру Алла й Олександра залиши гру.

Що чекає на учасників далі, і хто наступний покине "Великі перегони", дивіться уже в суботу на 1+1!