В "пекло" до Арама хочуть люди, які не вміють готувати

В "пекло" до Арама хочуть люди, які не вміють готувати

Серед тих, хто прийшов на кастинг "Пекельної кухні 3", були навіть справжні "нулі" в кулінарії. Та суворе журі таких не пропустило.

Поделиться:

Серед тих, хто прийшов на кастинг "Пекельної кухні 3", були навіть справжні "нулі" в кулінарії. Та суворе журі таких не пропустило.

Відбір учасників "Пекельної кухні" - справа серйозна. Спочатку редакція отримує тисячі анкет від бажаючих. Потім тих, хто "зачепив", запрошують на кастинг. І лише після цього, протягом двох тижнів, зважують усі "за" і "проти" і формують остаточний склад учасників шоу.

Ось-ось розпочнуться зйомки 3 сезону "Пекельної кухні". І саме зараз уся творча команда приймає найважливіше рішення – хто ті сміливці, що відправляться у "пекло" до Арама?

Щоб хоч якось розкрити таємницю, ми побували на кастингу. Там, у темній кімнаті, сидячи на стільчику в самому центрі, кожен претендент складав екзамен "пекельному" журі. У журі – люди, яких ви рідко побачите по телевізору: досвідчений шеф-кухар, психолог, а також творці "Пекельної кухні". Та доки інші копирсалися в психологічних характеристиках, шеф-кухар з'ясовував головне – чи вміє людина готувати.

Костянтин Дяченко на кухні з 7 років. Працював у провідних столичних ресторанах, знавець української, італійської, японської кухні. В кулінарії Костянтина важко чимось здивувати, і для тих, хто хотів на "Пекельну кухню", це було першим випробуванням.

Костянтине, вам самому тяжко доводиться на кастингу?

Фізично чи емоційно?

І так, і так.

Фізично – ні. А емоційно – іноді почуваюся дискомфортно, тому що я пропускаю крізь себе історію людини, не лише кухарську. В житті, коли ти береш людину на роботу, тебе цікавить тільки її професіоналізм, ти до неї в душу не лізеш. А тут кожен розповідає про себе, свою родину, проблеми – і мене це зворушує.

Ваша головна задача – визначати, чи вміє людина готувати?

Наскільки добре вона це робить. Тобто я витягую з претендента ту інформацію, яка розкриє його як кухаря. Наприклад, як він оперує назвами страв, спецій, професійними термінами. Наскільки добре знає технологічні процеси. Чи правильно називає послідовність додавання продуктів під час приготування певної страви.

Людина може описати і колір страви, і смак, тільки якщо знає, як її готувати.

Ви всім претендентам кажете, що "Пекельна кухня" - це не кулінарні курси. Чому?

За всі дні кастингу всього кілька людей сказали "Я хочу показати". А решта кажуть: "Я хочу навчитися". Тому є у мене така фраза, що тут не кулінарна школа. Якщо кухар хоче чомусь навчитися, йому краще піти на якісь курси, влаштуватися у складні ресторани.

Скільки часу вам потрібно, аби зрозуміти, вміє людина готувати чи ні?

Достатньо перших фраз. Достатньо, коли претендент оперує правильними термінами, правильними продуктами – вже видно, наскільки він професіонал.

Наприклад, можна спитати, як вийти з тієї чи іншої ситуації в момент приготування страви. І кухар абсолютно чітко відповість, тому що ситуація реальна, і дії його були реальні.

Тобто те, що кастинг відбувається не на кухні, це нормально?

Так, цілком. Все, що тут розповідають, я дуже добре собі уявляю.

Оцініть за 5-бальною шкалою професійний рівень тих, хто хоче на "Пекельну кухню"?

Зовсім небагатьом претендентам я поставив би 4,5. В основному "трійки" та "двійки". Є навіть "нуль", і не один.

А хто сильніший – чоловіки чи жінки?

З досвіду можу сказати, що кулінарія поділяється сегментовано. Наприклад в кондитерських виробах жінки як правило кращі – вони з більшою педантичністю ставляться до приготування десертів, де є багато складних прикрас.

Та якщо в цілому, то на сьогодні чоловіки сильніші. Тому що це така професія, яка довгі роки була чоловічою.

Ситуація, коли шеф-кухар кричить на кухні, вас не насторожує?

Лайка, крики на кухні – це все і від мене було. І колись я, будучи звичайним кухарем, це на собі відчув.

Бачила, як під час співбесіди ви досить впевнено вилаяли дівчину-претедентку :)

Так, тому що цього вимагає шоу. Потрібно побачити, як людина буде реагувати в такій ситуації. Така ось перевірка на стресостійкість :).