В Україні набирає обертів новий тренд бюджетного відпочинку

В Україні набирає обертів новий тренд бюджетного відпочинку

Що таке краудшипінг та чим він корисний.

Поделиться:

З’їздити в Європу, ще й отримати з цього зиск. Уже майже три місяці українці зі смартфонами мають змогу стати “тимчасовими кур’єрами” на період своїх подорожей Україною чи світом.

Це називається “краудшипінг” (від англійсьго “натовп” та “доставка”), коли будь хто, маючи трохи вільного місця у своїй валізі, може знайти людину, котрій конче необхідно переслати документи чи подарунок родичам, або ж замовити з-за кордону якусь річ та доставити її за тим самим маршрутом. І отримати за це грошову винагороду, звісно.

В Україні про краудшипінг почали активно говорити в травні 2018 року, коли молодий стартап із Луцька TravelPost презентував свій мобільний сервіс пошуку попутника. Зараз ним користуються вже понад 14000 людей.

Стати “кур’єром на день” доволі просто. Головне поїхати кудись. Але хоча б за пару тижнів до поїздки треба:

1. Завантажити мобільний додаток TravelPost на Android чи iOS.

2. Опублікувати інформацію про свою подорож (міста, дати, максимальні вага та розміри посилки, яку готові взяти).

3. Обрати із списку запропонованих посилок ті, які відповідають всім умовам.

4. Домовитися напряму із відправниками щодо деталей та вартості доставки.

Зі слів розробників, середня вартість доставки невеличкої посилки до Європи може складати 10-20 євро, документів — від 3-5 євро. А кількість посилок, яку людина може взяти з собою у подорож, обмежується лише вільним місцем у валізі та їхньою наявністю за заданим маршрутом.

“Ми бачимо, що TravelPost виконує, перш за все, соціальну функцію, — каже співзасновник сервісу Ярослав Львович. — Українців розкидано по всьому світу. І ми об’єднуємо іх із родинами, дозволяючи передавати фізичні знаки уваги частіше, ніж вони зазвичай можуть собі дозволити. І допомагають їм в цьому такі ж самі прості українці, які завдяки винагороді за допомогу із доставкою можуть дозволити собі більше, подорожуючи світом.”

Новости по теме