Ведучий програми "Хоробрі серця" стане героєм серіалу про Нацгвардію

Ведучий програми "Хоробрі серця" стане героєм серіалу про Нацгвардію

Ахтем Сеїтаблаєв та ще низка відомих акторів зіграють у серіалі "Гвардія"

Поделиться:

Ахтем Сеітаблаєв та ще низка відомих акторів зіграють у серіалі "Гвардія". Зйомки дванадцятисерійної стрічки, присвяченої бійцям та подіям у зоні АТО, розпочалися вже цього місяця. Показ заплановано на наступну весну на каналі "2+2".

Саме у цей час, навесні, країна відзначатиме річницю створення Нацгвардії, бійці якої і є прототипами персонажів серіалу. Планується, що головних героїв стрічки буде декілька, усі вони, за сюжетом, бійці одного із загонів, що вирушає на своє перше спецзавдання. Їхні образи на екрані втілюватимуть Олексій Горбунов, Ахтем Сеітаблаєв, Дмитро Ступка, Богдан Юсипчук та Вано Янтеблідзе. Ведучому програми "Хоробрі серця" навіть не доведеться змінювати для ролі своє ім'я, адже гратиме він добровольця з кримських татарів, якого звуть Ахтем. Він і сам не виключає того, що згодом зніме фільм, присвячений подіям, що відбуваються в Україні, а поки охоче погодився на запропоновану роль: роль "хороброго серця", схожого на багатьох гостей його програми. Колеги ведучого за кіноцехом теж з ентузіазмом взялисяза роботу, а деякі з них із початком кастингів і зовсім відмовилися від гонорару.

Втілені на екрані образи героїв є уособленням практично усіх представників суспільства, що зголосились воювати: це і колишній військовий, керівник загону Дід (Горбунов), і доброволець з Криму (Сеітбалієв), і студент, і колишній беркутівець, і колишній успішній бізнесмен. Не обійдеться і без жіночих персонажів:  роль польської журналістки, що вирушила із загоном у зону бойових дій, зіграє акторка Вікторія Токманенко.

Зйомки військової драми відбуваються на території однієї з військових частин у Київській області. Для того, щоб потрапити на її територію, необхідно пройти обов'язковий контроль, пред'явити перепустку та документи. Без паспорта не пропускають навіть членів знімальної групи, що вже й казати про журналістів! Утім, незважаючи на "режимність" та закритість зйомок, з інформації про фільм не роблять таємниці. За словами авторів "Гвардії", хронологічні події у країні взяті лише за основу, а головною темою кіно є взаємини між героями, драма кожної окремої долі в часі війни.

Серіал є спільним проектом телеканалу "2+2"  та компанії "Президент Фільм Україна". Що стосується державного внеску у справу, то вона полягає у активному сприянні у проведенні зйомок Міністерством оборони України.