Ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв розповів, як не потрапити в руки шахраїв при пошуку роботи за кордоном

Ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв розповів, як не потрапити в руки шахраїв при пошуку роботи за кордоном

Інформаційний тур, присвячений проблемам торгівлі людьми, зробив свою третю зупинку в Долині Івано-Франківської області.

Поделиться:

Інформаційний тур, присвячений проблемам торгівлі людьми, зробив свою третю зупинку в Долині Івано-Франківської області. Обличчями кампанії "Твій безпечний шлях до мети" стали ведучі "ТСН"  Єгор Гордєєв та Юлія Бориско.  Інформаційний тур проходить за підтримки Швейцарії в рамках Програми протидії торгівлі людьми Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.

Ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв зізнався, що в Долині йому було найскладніше, бо важко говорити про рабство в місті, яке про боротьбу за волю та пошуки кращої долі знає майже все.

"Як правильно розповісти навченим роками та родичами людям, що є і таке, чого вони навіть уявити не можуть і чого треба остерігатись особливо уважно? Я думав, що наштовхнуся на несприйняття "зайвого" негативу. Перші запитання, уточнення, історії, порівняння - і всі побоювання в минулому! А найбільше мене вразив хлопчик Андрій, переможець нашої вікторини "Знай.Розумій.Дій". Його мама на заробітках в Італії, батька немає, малий живе з хрещеними. Він не лише знав основи основ самозбереження при трудовій міграції, а й  хапав такі тонкощі, цікавився такими деталями, що нашим фахівцям доводилося нелегко", - каже Єгор Гордєєв.

Під час заходу діяли кілька тематичних зон: автобус інфотуру  (в ньому проходив показ документального фільму "Життя на продаж"); тематична виставка коміксів "На межі" (історії реальних людей, створені за реальними подіями);  в інформаційних наметах можна було отримати друковані матеріали й сувеніри на згадку – інфобраслети, а головне – поспілкуватися з експертами. 

Тур уже побував у трьох регіонах України: на Одещині в Ізмаїлі, на Львівщині в Самборі, а також на Івано-Франківщині в Долині. А незабаром побуває в місті Дніпродзержинськ на Дніпропетровщині. Захід відбудеться у суботу, 16 серпня, о 17:00 на площі ім.Дзержинського. З мешканцями Дніпродзержинська зустрінеться ведучий "ТСН. Ранок" Єгор Гордєєв.

Ці регіони обрано з огляду на традиційно високий рівень міграції, а також на той факт, що віднедавна туди у пошуках прихистку прибуває дедалі більше вимушених переселенців.