Ведучому "1+1" Ахтему Сеітаблаєву погрошують арештом у Криму

Ведучому "1+1" Ахтему Сеітаблаєву погрошують арештом у Криму

Відомий актор і режисер розповів, чому не їде до рідного Криму

Поделиться:

Ведучий програми "Хоробрі серця" на "1+1", кримський татарин Ахтем Сеітаблаєв разом із Адою Роговцевою та її донькою гастролював звільнинеми містами Сходу, однак у рідному Криму не був із 28 лютого. У інтерв'ю censor.net.ua режисер і актор розповів: його попередили, що поїздка може бути небезпечною.

"Востаннє я був вдома, коли відбувалася анексія. Я попереджений, і знаю, що мені до Криму приїжджати не можна. Не хочу приносити задоволення цим виродкам тим, що мене заарештують, як Олега Сенцова.

Переважна частина моїх рідних залишилася в Криму. Звичайно, спершу моїм природнім людським покликом  було забрати всіх рідних із Криму. Але вони мені відповіли: "Ми звідси й кроку не ступимо". Я обожнюю свій народ за це", - розповів Ахтем.

Окрім того, Сеітаблаєв зізнався: для нього велика честь вести військово-патріотичний проект "Хоробрі серця".  У ефірі цієї програми він звертається до кожного, кому болить те, що зараз відбувається.

"Ця програма тим більше важлива для мене, тому що я кримський татарин. Це, хоч і віртуальна, але все ж можливість поспілкуватися зі своїми співвітчизниками і підтримати їх. У Криму справді багато людей, які не приймають ситуацію, що склалася.

У кримських татар практично у всіх є супутникове телебачення, і вони мають можливість дивитися українські канали. Своєю присутністю в кадрі я можу нагадати кримчанам, що ми ні на секунду не забуваємо про Крим. Ні на хвилину не забуваємо, що в Криму залишилася частина нашої сім'ї в широкому сенсі цього слова, адже всі ми українці", - сказав Ахтем Сеітаблаєв.

Дивіться програму "Хоробрі серця"щонеділі о 21:30 на "1+1".