"Великий пекарський турнір": лідером став автор сексуальних тістечок

"Великий пекарський турнір": лідером став автор сексуальних тістечок

В ефірі 1+1 вийшла третя серія найдобрішої кулінарної битви.

Поделиться:

Третя серія шоу "Великий пекарський турнір" перетворилася на справжню драму для учасників. Вони мали пекти смаколики до свята, а натомість годували суддів сирим тістом та битими тортами.

Найкращим пекарем тижня став фізик Андрій Сусєков. Ще з самого початку він вразив суддів капкейками, прикрашеними цілими мультиками про стосунки чоловіків та жінок. Вибула зі змагання бізнесвумен Орися Демків.

ВІДЕО: Великий пекарський турнір. Серія 3

У першому конкурсі учасники пекли капкейки. Декому з них довелося вперше у житті мати справу з новомодними мініатюрними бісквітними тортиками.

Капкейки мали відповідати двом темам - дитячій або романтичній. Але гонитва за яскравими кольорами призвела до того, що випічку одразу двох учасників судді відмовилися навіть куштувати - так багато було штучних барвників.

Другий конкурс, за традицією, мав перевірити технологічні знання. Цього разу завдання вигадала пані Ольга Ганущак. Хранителька традицій української випічки загадала учасникам спекти пляцок-вишиванку. Це традиційний пиріг з яблуками, який у розрізі має нагадувати вишитий візерунок.

В середині пляцок містить шар бізе, який накриває яблука. Але проблема - як достатньо пропекти пиріг? Більшість учасників побоялися перетримати пляцок в духовці. Саме тому яблука залишилися сирими.

Виявляється, пляцок потрібно пекти в кілька етапів. Та жоден з учасників не здогадався цього зробити.

"Ви мали здогадатися, що бізе потрібно підпекти, перш ніж покривати верхнім шаром тіста", - згодом відкрила секрет пані Ольга.

Але по-справжньому шаленим став третій конкурс - вищий пілотаж. Учасники отримали завдання спекти святковий торт з бюджетних продуктів.

Пекарі-аматори старалися з усіх сил. Ще вдома вони вигадували рецепти. Але у відповідальний момент все почало валитися з рук.

Орися не втримала вже готовий торт у руках, коли переставляла його з тарілки на тарілку Так вкритий шоколадом красень розвалився на шматки. Аналогічна ситуція виникла і в Олесі Панової - медсестра латала свій понівечений торт в останню хвилину.

Цікаво, що зйомки припали на день народження Володимира Мелеха. Однак свято не врятувало його від жорсткої критики суддів. Торт сільського поета вийшов занадто черствим.

Після наради судді оголосили своє рішення. Кращим пекарем тижня став фізик-кондитер Андрій Сусєков.

"Андрій показав себе одним з найкращих в усіх випробуваннях. Капкейки у нього були пречудові, і за дизайном, і за смаком. З пляцком він також був на першому місці", - нахвалювали фізика судді.

Цього разу участь у "Великому пекарському турнірі" припинила бізнесвумен Орися Демків. Її найголовнішою помилкою стало сире тісто всередині святкового торта.

"Звичайно, шкода йти так рано. Я собі запланувала трошки довше тут бути. Але раз судді так вирішили, значить, так і має бути", - стійко прийняла поразку Орися.

Нагадаємо, вже наступної неділі учасників чекають нові сюрпризи. Дивіться "Великий пекарський турнір" щонеділі на 1+1. Початок - о 20:15.