Відбувся допрем'єрний показ фільму "Жінка-банкомат"

Відбувся допрем'єрний показ фільму "Жінка-банкомат"

У кінотеатрі "Жовтень" пройшов допрем'єрний показ фільму власного виробництва 1+1 "Жінка-банкомат" про українок, які змушені працювати в Італії, щоб утримувати свої сім'ї.

Поделиться:

У кінотеатрі "Жовтень" пройшов допрем'єрний показ фільму власного виробництва 1+1 "Жінка-банкомат" про українок, які змушені працювати в Італії, щоб утримувати свої сім'ї. Прем'єра в ефірі 1+1 відбудеться вже у понеділок, 26 серпня о 23.00.

"Жінка-банкомат" - це документальна стрічка власного виробництва 1+1 Продакшн, автором фільму став Акім Галімов, продюсером – Наталка Якимович, а режисером – Ганна Яровенко. Зйомки фільму тривали два місяці, знімальна група паралельно спостерігала за життям жінок в Італії та їхніх дітей в Україні.

Щоб привернути увагу перехожих до проблеми заробітчан, 1+1 кілька днів тому біля свого офісу розмістив аплікацію-імідж в стилі арт-проектів Бенксі. Сьогодні користувачі соціальних мереж почали надсилати фото схожих стріт-арт робіт, які з'явилися на вулицях столиці.

Героїнями документальної стрічки стали жінки з Львівщини, Івано-Франківщини та Київщини. Усі вони вирушають за кордон, щоб заробити на навчання дітей, дорогі речі та дорогі ремонти в будинках. Згодом діти перестають сприймати їх як батьків і починають ставитися по-споживацькому, винятково як до людей, які мають видавати їм гроші. Автори фільму показують, як саме формується це ставлення. По суті, це перша документальна стрічка, в якій ґрунтовно досліджено соціальний аспект заробітчанства. Що відбувається у родинах, де жінка виїжджає на заробітки? Чому вони їдуть на рік, а не вертаються навіть через п'ятнадцять?

"Щоб стати "жінкою-банкоматом", не обов'язково кудись їхати. Так можна назвати й успішних бізнес-леді, котрі з ранку до ночі пропадають на роботі. У них та сама мотивація, що й у наших героїнь: хороша школа для дитини, медичне страхування, теніс тощо", - розповідає продюсер фільму Наталка Якимович.

На допрем'єрному показі фільму, крім журналістів, до дискусії було запрошено авторів стрічки, кінокритика та керівника кіноредакції каналу 1+1 Андрія Алфьорова, сімейного психолога Лесю Ковальчук, редактора книжки "Мама по скайпу" Катерину Михаліцину та соціального психолога Олега Покальчука.

"В моїй практиці траплялися вже дорослі, яких дітьми покинули батьки, поїхавши на заробітки. Це люди, у яких спотворюються цінності. Вони не розуміють, що таке любов, на емоційному рівні. Еквівалент любові, уваги, турботи заміщується матеріальними цінностями, предметами, речами. Саме ці матеріальні речі для дитини свідчать, що в нього є мама. І це, на жаль, єдине, що є в такої дитини", - розповіла психолог Леся Ковальчук.

Автор фільму Акім Галімов зазначив, що "якщо після перегляду фільму хоча б дві жінки з тисячі якось подумають про те, що треба по-іншому будувати свої стосунки з дітьми, то це вже буде для мене, як для автора, таким невеликим, але успіхом".