«Відчуття поразки в головах українців хибне», — системний аналітик в інтерв’ю Наталії Мосейчук

Відчуття поразки в головах українців хибне: системний аналітик про війну в Україні

Російсько-українська війна досягла точки рівноваги і зараз ми переходимо в нову фазу.

Поделиться:

Про це в інтерв’ю Наталії Мосейчук розповіла системна аналітикиня Наталія Глоба.

«Відчуття майбутньої поразки, або ж загрози поразки в головах деякої частини українців хибне. Нічого катастрофічного не відбулося», — переконує вона.

Наталія Глоба переконує — за два роки війни Україна значно посилилась.

«...За ці два роки Росія адаптувалася. Але наш потенціал подальшого посилення величезний. У Росії ж він досяг стелі», — каже аналітикиня. І наводить цифри.

«Росія має понад 80% задіяних виробничих потужностей. Не тільки ВПК, в цілому економіки. Це рекордна цифра, якої Росія не мала навіть в часи СРСР. Найбільш завантажена галузь це ВПК - там майже 100%», — стверджує Наталія Глоба.

Аналітикиня доводить — якщо росіяни переводять хлібозаводи на виробництво військових товарів, це може свідчити лише про нестачу потужностей. Також росіяни переживають кризу з робочою силою — рівень безробіття там лише 2,9%.

«Це найнижчий відсоток за всю історію пострадянської Росії. Ідеальною у світовій економіці вважається цифра в 4%. Це означає, що задіяні навіть ті люди, користі з яких особливої нема», — каже Наталія Глоба.

Через закриття доступу до інновацій, росіяни досягли і технологічної стелі. Тому вдаються до розконсервування та спроб хоча б мінімальної модернізації техніки 60-70-их років.

Чи зможе Україна скористатися новими технологіями і створити свій аналог «Іскандеру»? Яким буде 2024-ий у нас та західних партнерів? І чим загрожує «розпад правди» у США? Дивіться у новому інтерв’ю на Youtube-каналі Наталії Мосейчук:

Новости по теме