"Війна не має вихідних і свят, діти потребують допомоги щодня", – засновниця благодійного фонду «Твоя опора» Валерія Татарчук розповіла детально про роботу фонду

"Війна не має вихідних і свят, діти потребують допомоги щодня", - засновниця благодійного фонду «Твоя опора» Валерія Татарчук розповіла детально про роботу фонду

24 квітня, у неділю, на провідних телеканалах країни, що мовлять марафон «Єдині новини», відбудеться телевізійна трансляція благодійного концерту «Океан Ельзи» під назвою «І все буде добре», знятого на станції метро «Золоті ворота».

Поделиться:

До, під час та після телевізійної трансляції концерту на спеціальному сайті відбуватиметься збір коштів на рахунок благодійного фонду «Твоя опора». Валерія Татарчук, засновниця благодійного фонду, розповіла, на що саме будуть спрямовані зібрані кошти, які соціальні проєкти наразі українці підтримують найбільше, які ініціативи, пов’язані з психологічною підтримкою малечі, будуть реалізовані фондом «Твоя опора» у майбутньому та які напрямки діяльності команди є наразі пріоритетними.

Наші діти вже ніколи не будуть такими, як їхні однолітки у Франції, Італії чи будь-якій іншій мирній країні

24 квітня відбудеться благодійний телеконцерт гурту ОЕ. Його мета – зібрати кошти на допомогу діткам, постраждалим від війни рф в Україні. Розкажіть детальніше, на що саме буде спрямована допомога?

океан ельзи концерт

ОЕ обʼєднають цим концертом мільйони людей, які щодня борються за нашу Перемогу, кожен на своєму фронті. Виручені під час трансляції кошти будуть відправлені для допомоги наймолодшим українцям — дітям, які постраждали від жорстокої війни рф.

На зібрані під час концерту кошти ми маємо намір закупити медикаменти та медичне обладнання для лікарень, у яких знаходяться поранені та нетранспортабельні дітки. Хочемо забезпечити необхідною гуманітарною допомогою також дитячі будинки. Особливо ті, які евакуювалися і приєдналися до інтернатних закладів в інших регіонах. Дуже багато таких, які були розраховані на 50-60 осіб, а до них переїхало втричі більше, не враховуючи персоналу. У таких дитбудинках не те, щоби ліжок, а й матраців не було, щоби покласти дітей на підлогу. Тому ми плануємо закупити для них усе – від тих же ліжок з матрацами до підгузків, продуктів харчування та засобів гігієни. Але все, звичайно, залежатиме від суми зібраних коштів. Чим вищою вона буде, тим більшій кількості дітей нам вдасться допомогти.

Твоя опора

Велика увага зараз приділяється психологічній підтримці, в тому числі малечі. Чи будуть здійснюватися якісь спецпроєкти чи ініціативи, що працюватимуть на цю задачу?

Наші діти вже ніколи не будуть такими, як їхні однолітки у Франції, Італії чи будь-якій іншій мирній країні. Ми вже зараз це розуміємо. Як не боляче мені казати, але українцям ще десятиліттями доведеться справлятися з наслідками цієї війни.  Тому проєкти психологічної допомоги дітям надважливі. Але того, аби справді допомогти, а не просто поставити чекмарк, такий проєкт потребує масштабної підготовки. Тож він у нас серед ініціатив на майбутнє.

Наслідки війни відчули всі. Тому наш фонд намагається допомагати всім, хто цього потребує

Чим під час війни займається фонд “Твоя опора”. Які ключові напрямки діяльності наразі здійснюються?

Майже дев’ять років “Твоя Опора” допомагала дітям із вродженими вадами серця.  Але з початком війни ми вирішили розширити вектор своєї діяльності. Зараз надаємо гуманітарну (у міжнародному значенні цього слова) допомогу всім постраждалим під час війни, а найперше – дітям.

твоя опора

Нині немає чіткого визначення, хто підпадає під поняття “постраждалий”. На думку спадають поранені, і це правда. Але, наприклад, дитину з ДЦП, яка переховується у підвалі і страждає від контрактур (болючі спазми) без реабілітації, ми теж можемо вважати постраждалою. І також ту дитину, яка не вдома, не у своєму звичному середовищі. 

Наслідки війни відчули всі. Тому наш фонд намагається допомагати всім, хто цього потребує. У нас під опікою 67 лікарень у 20 областях України. Потреби в медикаментах і медичному обладнанні є повсюди. По-перше, через велику кількість поранених. А, по-друге, через велику кількість переселенців. Зрозуміло, що навантаження на лікарні у спокійніших регіонах також зросло. Тому щоби пацієнти могли безперебійно отримувати потрібну допомогу, ми забезпечуємо лікарні потрібними медикаментами та медичним обладнанням.

Твоя опора фонд

Також ми надаємо гуманітарну допомогу дитячим будинкам – і тим, які залишилися на місцях, і тим, які були змушені евакуюватися. Як зазначала попередньо, закуповуємо для них все – від матраців і рушників – до підгузок та їжі.

твоя опора

Ми продовжуємо працювати 24 на 7, адже війна не має вихідних і свят. Діти потребують допомоги щодня

До питання дітей на війні – більшість благодійних фондів збирають кошти на підтримку нашої обороноздатності. Чи надається суттєва допомога за цим напрямком від профільних служб з-за кордону?

Зараз більшість українців підтримують проєкти, спрямовані на допомогу армії. І це правильно, інакше нам не перемогти. Але допомога на гуманітарні потреби також є. Особливо потужна вона від наших міжнародних партнерів – міжнародних фондів, міжнародного бізнесу, звичайних іноземців. Кількість таких внесків з початку війни суттєво зросла. За перший місяць війни наш фонд зібрав і реалізував два своїх річних бюджети. Це величезна сума.

твоя опора засновниця

Але потрібно розуміти, що і потреби зросли в рази. Зараз в лікарнях перебувають дуже важкі пацієнти – когось доставили з Краматорська без ока, комусь були змушені ампутувати ноги. Такі люди, зокрема діти, потребують висококваліфікованої допомоги, вони повинні знаходитися на реанімаційних місцях з обладнанням експертного класу, які коштують чимало. Тож та місячна сума, на яку ми закуповували медикаменти в мирний час на одну лікарню, в декілька разів менша за сьогоднішню.

Ми продовжуємо працювати 24 на 7, адже війна не має вихідних і свят. Діти потребують допомоги щодня. Ми не скаржимося, бо ми українці й обов’язково маємо перемогти.

Новости по теме