"За що живуть українці – чорт їх знає!": 1+1 перетворив мільйонерів на звичайних українців

"За що живуть українці – чорт їх знає!": 1+1 перетворив мільйонерів на звичайних українців

В одну секунду втратити все: зв'язки, гроші, вплив у суспільстві, дорогі телефони й автомашини.

Поделиться:

В одну секунду втратити все: зв'язки, гроші, вплив у суспільстві, дорогі телефони й автомашини. Макарони замість омарів, пружинне ліжко гуртожитку замість сотень квадратних метрів заміських будинків... І це реальність, хоча й телевізійна. Четверо українських мільйонерів відмовилися від усіх своїх благ і на тиждень вирішили відчути смак життя простих українців у провінціях. Спробували перевірити, чи можна вижити в Україні без грошей і зв'язків. Таке випробування для сильних світу цього придумав канал 1+1. Сьогодні о 22:10 в ефірі стартує соціальний експеримент - власна розробка каналу "Мільйонер. Життя спочатку".

З новим ім'ям, в "обладунках" з секонд-хенду і з двома сотнями гривень на тиждень мільйонери-відчайдухи перевірять, чи здатні прожити у таких умовах, знайти роботу й друзів, а також поміркувати: чому українці досі такі бідні? Бійки, нещадні стріли Амура, пиятики з роботягами й справжні друзі – все це у них попереду. Найприємніше – за умовами проекту, комусь із цих нових друзів вони повинні допомогти матеріально. І допомога ця суттєва: хтось отримає у подарунок квартиру, а сотні дітей – шанс вижити.

Відчайдушний мільйонер №1

Перший випуск програми буде присвячено пам'яті українського автогонщика Вадима Нестерчука, який загинув два місяці тому в пустелі під час підготовки до ралі.

Вадим першим серед мільйонерів без вагань погодився на соціальний експеримент. Тому 3 вересня о 22:10 1+1 пропонує згадати засновника і пілота першої української команди Sixt Ukrainе.

Перед шармом цього вихованого й інтелігентного чоловіка мало хто міг устояти. Та й сам він справжній цінитель жіночої краси й доброти. Підробляючи таксистом, дівчат возив безкоштовно. Працюючи в ресторані, знаходив мову з пристрасною шефинею з непростою вдачею, а зароблені гроші витрачав на побачення. Нащо йому знадобилося так експериментувати?

"Цей проект не став для мене ситуацією "вау". Хоча тепер я почуваюсь як генсек КПРС, якому гроші в житті апріорі не були потрібні. Автомобіль був, їжа була. Житло було. Все було! У мене так само. Але ще пам'ятаю часи, коли батьки постійно позичали гроші до зарплати, і ситуації, коли немає грошей на їжу, мені добре знайомі. Цей проект ще раз переконав мене в тому, що наша головна проблема – у країні існує поняття непрестижної роботи. Типу мити автомобіль – не престижно. З голоду буду помирати, але автомобілі мити не піду!" - пояснював Нестерчук.

Відчайдушний мільйонер №2

Оксана Калетник – леді й народний депутат, ікона стилю політичного бомонду, володіє 35-ма мільйонами доларів, перебуває на 24-й сходинці рейтингу "100 найвпливовіших жінок України". Під прикриттям учительки психології вона вирушає "на курорт" у Бердянськ. Найбільше після участі у проекті захоплюється тим, як уміло українці виживають без грошей. Навіть розповіла анекдот на тему: "Зібралися американський президент, президент однієї з країн Європи та український. Американський каже: "У нас середня зарплата – 2 тисячі доларів на місяць. Півтора йде на оплату комунальних послуг та інші витрати, на 500 доларів людина живе". Європейський каже: "У нас – 2 тисячі євро, на комунальні послуги йде половина, на решту живуть". Український: "У нас середня зарплата 1200 гривень. На комунальні платежі йдуть 2 тисячі. А за що вони живуть – чорт їх знає!". Калетник усюди зустрічають привітно, намагаються допомогти. Вона побоювалася, що під час проекту погладшає, бо всі старалися нагодувати. Жінка захоплюється простими українцями, їхньою душевністю. Але як відреагують вони, коли виявиться, що вона народний депутат?

Відчайдушний мільйонер №3

Артур Мхітарян, голова наглядової ради корпорації "Познякижилбуд", засновник компанії Taryan. Цей молодик бідності не знав – з дитинства звик до найкращого. Один з найкращих менеджерів країни, він відвідував тільки найкращі клуби й ресторани. На проекті йому довелося найтяжче – спочатку він думав, що то неправда, що люди так жити не можуть і що його навмисне відправляють у найгірші умови. Але потім розслабився і згадав студентські роки, коли харчувався в їдальні та ходив у гуртожиток в гості до одногрупників.

"Життя простих українців шоком не стало, але зовсім не потішило: роботи немає взагалі, грошей не вистачає. Людина з освітою з ентузіазмом готова працювати за невисоку плату, а роботи немає! Максимум того, що вдалося знайти, - вакансія кур'єра", - пожалівся Мхітарян.

Відчайдушний мільйонер №4

Ресторатор Дмитро Борисов, місячний оборот ресторанів якого становить близько 10 мільйонів гривень. Любить мотоцикли й швидку їзду, колеги поважають, жінки обожнюють. Аж тут – життя спочатку. Дмитро став тамадою на весіллі серед могутніх і суворих шахтарів, хоча мав просто підзаробити.

"Мене теж найбільше вразило те, що роботи немає. Але люди якось виживають. Пішов улаштовуватися на роботу в шахту – виявилося, там страшна черга, потрібна спеціальна підготовка".

Отже, не пропустіть: сьогодні о 22:10 на каналі 1+1 мільйонери починають життя спочатку.