Журналісти 1+1 пробилися до українських військових у Криму

Журналісти 1+1 пробилися до українських військових у Криму

У п'ятницю, 14 березня, в ефірі каналу 1+1 вийде спецрепортаж "Операція. Крим". Журналісти 1+1 покажуть, чому кримчани зустрічають російських силовиків як визволителів

Поделиться:

У п'ятницю, 14 березня, в ефірі каналу 1+1 вийде спецрепортаж "Операція. Крим". Журналісти 1+1 покажуть, чому кримчани зустрічають російських силовиків як визволителів, та як живеться тим, хто став заручником ситуації. Початок – о 20:30.

Як виникла окупація Криму? Що окрім присяги підтримує українських військових? Звідки взялася самооборона Криму? Яку позицію займають кримські татари? Відповіді на ці питання знімальна група шукала на самому півострові.

Автором фільму став репортер 1+1 Акім Галімов, котрий виріс у Криму. Більшу частину зйомок він здійснював самостійно, на маленьку камеру, яку привіз із собою.

"Найскладніше в Криму – говорити, що ти український журналіст, – розповідає Акім. – Люди з російськими прапорами, з георгіївськими стрічками ведуть себе дуже агресивно. Якщо, наприклад, ще тиждень тому можна було нормально знімати, то тепер застосовують фізичну силу навіть, коли ти просто дістаєш камеру".

Зйомки тривали тиждень. За цей час знімальна група об'їздила весь Крим. Зокрема, цілу добу провела разом з батальйоном морської піхоти в Феодосії.

"Основним у репортажі став людський фактор. Історія окупації Криму буде подана крізь долі людей, які виявилися заручниками цієї ситуації. Це і звичайні кримчани, і наші військові, і кримські татари", – говорить журналіст.

Насправді більшість кримчан не вважають, що півострів окупований, розповідає Акім Галімов:

"Багато людей переконані, що російська армія навпаки прийшла звільняти Крим від України, – продовжує він. – Ми спробували пояснити це нашим глядачам, аби вони зрозуміли, що насправді відбувається".

А в суботу, 15 березня, одразу після ТСН в ефірі 1+1 розпочнеться марафон про ситуацію в Криму. Ведуча марафону – Наталія Мосейчук.

Силовики, політики, нові міністри, представники громадськості у прямому ефірі розкажуть про ситуацію в Криму та дадуть свою оцінку. Також відбудуться прямі включення з Криму, з Євросоюзу, з Брюселю, де розташована штаб-квартира НАТО, а також з Москви. Початок марафону – о 20:15.