Червоний хідник ОМКФ 2017: 5 головних жінок церемонії закриття

Червоний хідник ОМКФ 2017: 5 головних жінок церемонії закриття

22 липня в Одеському академічному театрі опери та балету відбулась урочиста церемонія закриття 8-го ОМКФ.

Поделиться:

Першим був оголошений фільм-переможець Конкурсу європейських документальних фільмів. Ним стала картина “Головна роль” Сергія Буковського, що була представлена одразу у двох конкурсних програмах. Нагороду отримували Сергій Буковський та його мама актриса Ніна Антонова. 

“Мама казала, мовляв, не треба мене знімати – я занадто маленька, мене ніхто не побачить. Мама маленька, але дуже сильна, І потрібно постаратися, щоб цей характер зіпсувати. Я сподіваюся, що не зіпсував”, - сказав Сергій Буковський. Ніні Антоновій була присуджена нагорода за найкращу акторську роботу у фільмі.

 

Ансамбль акторок - Ія Шугашвілі та Ціся Квамсашвілі – із грузинської стрічки “Моя щаслива родина” (Грузія, Німеччина) Нани Еквтімішвілі та Сімона Ґросса переміг у номінації “Найкраща акторська робота”. 

Під час урочистої частини Міністр культури України Євген Нищук подарував легендарній акторці Лії Ахеджаковій символічний подарунок - картину, на якій зображено її та актора Богдана Ступку. Вчора виповнюється 5 років з дня смерті видатного українця. 

Ми були партнерами на сцені, грали спектаклі. Партнер – це більше, ніж просто друг, знайомий. Партнер – це особливий зв’язок, - Лія Ахеджакова.

Відома польська режисерка, сценарист, тричі номінант на премію “Оскар” Аґнєшка Голланд була відзначена призом за внесок у кіномистецтво.

Україна має свій кінематографічний голос. Вам є, що розповісти, -  Аґнєшка Голланд.

Премію вручала акторка Лариса Кадочникова.

Також почесну нагороду із рук президента ОМКФ Вікторії Тігіпко отримала Ізабель Юппер. 

Я особиливо ставлюся до вашої країни. Кілька років тому я знімалася у фільмі "Повінь" режисера Ігоря Мінаєва, тому мені хотілося приїхати сюди, - сказала Ізабель Юппер.

Також акторка заначила, що теперь вона хоче зробити фільм в Україні.

На прес-брифінгу після церемонії вручення нагород Вікторія Тігіпко зазначила: “Наша прекрасна команда не змінюється багато років. Нас стало тільки більше, до нас приєднались ще два майданчика. Ви самі помітили, що нам вже мало місця на тих локаціях, де зазвичай проходять події фестивалю. Нам потрібно більше місця. Тому що це важливо не тільки для кіноманів, але і для іноземних гостей. Ми кожного року привозимо 4000 кнопрофесіоналів. І наша місія незмінна”.

Фільмом закриття 8-го ОМКФ стала стрічка-номінант на головний приз Берлінале “Вечірка” Саллі Поттер, Картини режисерки здобули понад 40 міжнародних нагород, а також номінації Американської кіноакадемії та BAFTA.