На ОМКФ-2017 буде показано фільм-переможець 70-го Каннського кінофестивалю

На 8-ому Одеському кінофестивалі відбудеться всеукраїнська прем’єра фільму «Квадрат» Рубена Естлунда.

Поделиться:

Сатирична трагікомедія «Квадрат» шведського режисера Рубена Естлунда – це фільм із декількома сюжетними лініями, в яких суспільство досліджується крізь призму сучасного мистецтва.

«Квадрат» у фільмі – це назва інсталяції, що знаходиться посеред центральної площі міста. За задумом художника, люди, знаходячись всередині цього простору, приймають на себе зобов’язання поважати та піклуватися одне про одного. Протягом фільму на інсталяцію звертають багато уваги, проте вона залишається порожньою.

Головним героєм фільму є куратор музею сучасного мистецтва Крістіан. Завжди ввічливий, коректний, намагається бути ідеальним батьком та робить усе можливе, щоб його робота приносила користь суспільству. Одного разу, напередодні важливої виставки в музеї, у Крістіана крадуть гаманець і телефон, після чого головний герой зраджує своїй досконалості та починає пошуки крадія.

Режисер і сценарист Рубен Естлунд не менш ексцентричний, ніж його фільм. На рахунку режисера 5 повнометражних і 3 короткометражних фільмів. «Золота пальмова гілка» не перша з нагород Естлунда на Каннському кінофестивалі, у 2011 фільм режисера «Гра» переміг на сессії фестивалю «Coup de coeur», а у 2014 році стрічка «Форс-мажор» отримала приз журі в програмі «Особливий погляд Каннського кінофестивалю». «Форс-мажор» також був номінантом на премію BAFTA-2016 за найкращий неангломовний фільм. Робота режисера «Випадок у банку» здобула «Золотого Ведмедя» за найкращий короткометражний фільм на Берлінському кінофестивалі та Гран-прі на кінофестивалі в Тампере.