Руда бестія: 5 головних фільмів Ізабель Юппер

Ізабель Юппер - найкращі фільми
oiff.com.ua

На церемонії закриття ОМКФ 2017 французька акторка отримає «Золотого Дюка» за внесок в кіномистецтво.

Поделиться:

Красуня Ізабель Юппер, чия фільмографія сягає більше ніж 100 стрічок, приїхала в Одессу. Завтра на кінофестивалі акторка отримає почесну нагороду за внесок в кіномистецтво. 1plus1.ua згадує її головні акторські роботи.

МАДАМ БОВАРІ

Режисер: Клод Шаброль

Історія Емми Боварі - конфлікт ідеалізованого «книжкового» світу головної героїні і суворої реальності. Вона живе у провінційному мічтечку,  не кохає заможного чоловіка і шукає втіхи серед коханців. Не зумівши змиритися з обтяжливою, нудною і безглуздою долею,  вдається до непердбачуванних вчинків.

ЖІНОЧА СПРАВА

Режисер: Клад Шаброль

В основі фільму - реальна історія Марі-Луїз Жиро, яка була гільйотинована 30 липня 1943 року за виконання 27 нелегальних абортів в районі Шербурга.

ПІАНІСТКА

Режисер: Міхаель Ханеке

Фільм за мотивами однойменного роману, що побачив світ у 1983 році. Еріка Кохут - зверхня 40-річна професор Віденської консерваторії. Найбільш обдаровані підлітки шикуються в чергу, щоб вступити на курс знаменитої з дитячих років піаністки. Серед них - милий і самовпевнений  Вальтер Клеммер.

8 ЖІНОК

Режисер: Франсуа Озон

Родина збирається святувати Різдво, але раптова смерть господаря перевертає все догори дриґом. 8 жінок, які були з ним близькі, починають своє розслідування. Водевіль з ароматом французських парфумів, в якому компанію Юппер склали Катрін Денев, Фанні Ардан і Еммануель Беар.

ВОНА

Режисер: Пол Верховен

У заможної парижанки, власниці великої компанії по розробці відеоігор, необтяжливий роман з чоловіком подруги. Якось в її будинок уривається чоловік в чорному, жорстоко б'є її і гвалтує. Коли він зникає, головна героїня не звертається до поліції. Страшна історія пробуджує в ній дитячі психологічні травми і приховані інстинкти, пов'язані з її батьком, серійним вбивцею.

Нова картина за участю акторки з'явиться в українському прокаті взимку. «Хеппі-энд» від легенди європейської кінематографії Міхаель Ханеке пропонує сатиричний погляд на сучасні  цінності та кризу ідентичності на прикладі однієї сім'ї.

Компанію Юппер складуть Жан-Луї Трентіньян і Матье Кассовиц.