Андре Тан: «Другий сезон «Поверніть мені красу» став для мене викликом»

Андре Тан: «Другий сезон «Поверніть мені красу» став для мене викликом»
1plus1.ua Фотографія: експерт проекту «Поверніть мені красу» Андре Тан

Відомий український дизайнер Андре Тан розповів, як його змінив проект «Поверніть мені красу» та як стиліст рятувався від нервового зриву.

Поделиться:

Щосереди о 22:00 на телеканалі 1+1 глядачі стають свідками драматичних життєвих історій, неймовірних перевтілень та відроджень. У другому сезоні «Поверніть мені красу» команда експертів зіштовхнулася зі складними ситуаціями учасниць: понівеченими були не лише їхні обличчя, а й душі, і, відповідно самооцінка.

​Як за допомогою одягу приховати 10 зайвих кілограмівДизайнер Андре Тан взяв на себе відповідальність не лише за створення стильних образів учасниць, а й за повернення віри у свої сили. Експерт проекту «Поверніть мені красу» Андре Тан розповів 1plus1.ua, що для нього було найскладнішим у проекті та як другий сезон змінив дизайнера.

Ви не вперше допомагаєте повернути красу українським жінкам. Чим другий сезон проекту відрізняється від попереднього?

– У другому сезоні «Поверніть мені красу» ми натерпілися. Кожна історія – це клубок нервів і стрес. Учасниць все життя «кусало» суспільство. Тому, вони ставилися з підозрою до людей, що намагалися допомогти. Героїні не вірили в те, що їм просто віддають, не вимагаючи нічого.

Що для вас було найскладніше на проекті?

– Другий сезон «Поверніть мені красу» став для мене викликом. Адже я звик працювати з красивими людьми, красивим одягом. Для мене життя героїнь було іншою реальністю. Реальністю, яку я ніколи не міг собі навіть уявити.

Як би ви охарактеризували свою місію на проекті?

– Ці жінки мають комплекси ще з дитинства. Вони не хочуть надягати красиву сукню, тому що вважають себе недостойними. Моє головне завдання – пояснити їм, чому вони заслужили це шикарне вбрання.

Ви дуже емоційна людина. Що допомагало вам знімати стрес після зйомок?

– Щоразу після зйомок другого сезону «Поверніть мені красу» моїм єдиним спасінням була ванна. Я засипав сіль для ванни і годинами розслаблявся. Я дуже емоційна людина, пропускаю все через себе. Я був емоційно виснажений, адже переймався проблемами кожної учасниці. Колеги радили не хвилюватися, адже мені ще сукні малювати, нові колекції презентувати. Однак це було надзвичайно складно.

На фінальному виході учасниця «Поверніть мені красу» прийняла пропозицію руки і серцяНаскільки складно було працювати з учасницями проекту, адже вони звичайні жінки, а не публічні особи.

– Я живу за принципом: чим складніше, тим цікавіше. Чим складніше випадки учасниць, тим цікавіше мені розкрити жінку-мушлю і перетворити її на перлину.

Як вам вдалося переконувати учасниць другого сезону «Поверніть мені красу», що вони красиві?

– Я їм радив подивитися на відомих акторок, які, чесно кажучи, не дуже вдалися обличчям. Вони не красуні, однак завдяки внутрішній силі, всіх змусили вважати себе еталоном краси.

Як ви підбирали образ для кожної героїні?

– Спочатку ми спілкувалися, я ж мав зрозуміти, чим жінка займається, чим живе, чим дихає. Окрім цього я повинен чітко уявляти життєві цілі кожної учасниці. Якщо я розумію, що головне завдання для неї – це знайти чоловіка, у виборі образу відштовхуюся від цього. Якщо потрібно влаштувати кар’єру – це інше питання.