Стрічка «Розщеплені на атоми» стала найкращим документальним фільмом останніх років

Розщеплені на атоми
Смотри видео

Загальна аудиторія драми перевищила 7, 8 млн глядачів

Поделиться:

Документальна драма телеканалу 1+1 Розщеплені на атоми, присвячена 30-й річниці Чорнобильської трагедії, стала найрейтинговішим телепродуктом на українському телебаченні 26 квітня 2016. Рейтинг фільму склав 5.8%, частка ― 16.7% (18-54, вся Україна).

Розщеплені на атоми зі значним відривом лідирував у слоті показу, а загальна аудиторія драми перевищила 7.8 млн глядачів (4+, вся Україна).

Більше того, стрічка Розщеплені на атоми стала найрейтинговішим документальним фільмом на українському телебаченні протягом 2015-2016 років.

Стрічка Світлани Усенко поєднала в собі як документальні зйомки у зоні відчуження, місті Прип’ять та АЕС, так і художню реконструкцію подій Чорнобильської катастрофи. Документальна драма розповідає історії людей, чиї життя «розщепила на атоми» аварія, людей, які втратили все – коханих, дітей, дах над головою, здоров’я і віру в майбутнє, але знайшли в собі сили боротися і жити далі.

Авторам фільму вдалося записати унікальні інтерв’ю з учасниками ліквідації, їх рідними, а також з директором ЧАЕС, який, відсидівши у в’язниці, вперше за 30 років погодився розповісти свою історію на камери.

Окрім цього, команда Світлани Усенко стала першою серед українських журналістів, кому вдалося отримати документи судової справи Чорнобильської трагедії, які знаходяться у Державному архіві РФ.

Ми дуже раді, що така непроста тема знайшла відгук у серцях телеглядачів 1+1, і наша робота не залишила байдужими мільйони українців. Це додає нам сил і натхнення, аби працювати над іншими проектами, актуалізувати важливі теми та розповідати людям те, що протягом довгих років сховано від їхніх очей, - прокоментувала автор фільму Світлана Усенко.

Нагадаємо, що для Світлани Усенко стрічка Розщеплені на атоми - вже друга велика робота, присвячена темі Чорнобилю. Рівно 10 років тому в ефірі 1+1 вийшов фільм, який Світлана присвятила 20-й річниці трагедії.

Розщеплені на атоми - результат роботи Управління журналістських проектів телеканалу 1+1. Режисер фільму – Сергій Сотниченко, оператор-постановник – Віталій Панасюк.

Новости по теме