Як "Ватсону" Мартіну Фрімену жити у тіні "Шерлока" Камбербетча?

Як "Ватсону" Мартіну Фрімену жити у тіні "Шерлока" Камбербетча?

За кілька років Мартін Фрімен з просто гарного британського актора став всесвітньо відомим британським актором. І якщо раніше він губився на тлі Камбербетча в "Шерлоці"

Поделиться:

За кілька років Мартін Фрімен з просто гарного британського актора став всесвітньо відомим британським актором. І якщо раніше він губився на тлі Камбербетча в "Шерлоці", то тепер обзавівся своїми, куди більш серйозними проектами.

У грудні ми востаннє побачили його в ролі Більбо в заключному фільмі трилогії Пітера Джексона "Хоббіт: Битва п'яти армій". З моменту, коли актор отримав цю роль, до прем'єри останнього фільму - подорож довжиною майже в п'ять років.

"Як це часто буває у всіх нас, ми проходимо через щось, отримуємо якийсь досвід і не маємо жодного уявлення, як це все відіб'ється надалі на нашому житті, - розповідає Фріман журналу GQ. - Це видно не відразу, а тільки в перспективі, може, років через п'ять. Зараз можу лише сказати, що я неймовірно виснажений. У мене до цього не було такої довгої роботи, я ніколи не проводив стільки часу на майданчику, навіть у серіалі. Це був найсправжнісінький марафон, тоді як звичайна роль у фільмі - вона радше як спринт, стометрівка".

Минулого року ми також могли бачити Мартіна в міні-серіалі "Фарго", вільно заснованому на фільмі братів Коен 1996 року. Чи не намагався Мартін наслідувати Вільяма Х. Мейсі з фільму Коенів?

"Ну, звичайно ж, ні! Адже я граю зовсім іншого персонажа. У них різні імена, різні історії, хоча в них і можна побачити деяку схожість. Але я не дивився фільм "Фарго" з 1996 року. Це чудове кіно, мені дуже подобаються брати Коен, але мені здається, порівнювати мене з Біллом Мейсі було б некоректно".

"Фарго" на останній церемонії "Золотого глобусу" визнали найкращим серіалом, а Фрімена відзначили нагородою за кращу чоловічу роль. 

Читайте також: Таємниці "Шерлока": хто говорить голосом доктора Ватсона

Офіс" до Джона Ватсона з "Шерлока", від Артура Дента з "Автостопом Галактикою" до все того ж Більбо. Чи мріяв він про таку прекрасну кар'єрі? Мартін не проти на цю тему порефлексувати:
"Я прекрасно усвідомлюю, що я неймовірно везуча людина. Мріяв я про це? Ну, мабуть, так. Але хіба мало про що я мріяв! Я спав і бачив, як отримую "Оскар" у двадцять п'ять років. Але я дуже, дуже ціную все, що зі мною відбувається. Правда, не всім так щастить".

Зустріч з Ватсоном, який допоміг Мартіну Фрімену стати відомим, чекає вас сьогодні, о 22:30, на "1+1".