Найкраща сучасна адаптація "Шерлока" оселиться на "1+1"

Найкраща сучасна адаптація "Шерлока" оселиться на "1+1"

Канал "1+1" розпочинає показ мегапопулярного серіалу "Шерлок" від компанії BBC, який було визнано кращою програмою британського телебачення у 2012 році. Першу серію глядачі зможуть побачити вже у вівторок, 15 січня о 20:00.&lt

Поделиться:

 

Канал "1+1" розпочинає показ мегапопулярного серіалу "Шерлок" від компанії BBC, який було визнано кращою програмою британського телебачення у 2012 році. Першу серію глядачі зможуть побачити вже у вівторок, 15 січня о 20:00.

Події серіалу розгортаються у наші дні, але дещо інше, ніж ми звикли уявляти, читаючи захоплюючі книжки Артура Конан Дойла. Геній дедуктивного методу Шерлок Холмс та його новий знайомий Ватсон розслідують загадкові злочини, користуючись всіма досягненнями XXI століття: нотатки на клаптиках паперу з легкої руки авторів серіалу змінились мобільні телефони, мемуари доктора Ватсона на онлайн-блог в інтернеті, а улюблена трубка Холмса на нікотинові пластирі. Але є дещо, що залишилось незмінним – і це головний ворог Шерлока, не менш геніальний професор Моріарті.

Головні ролі в картині зіграли Бенедикт Камбербетч та Мартін Фріман.Цікавинки:

- Сценарист серіалу Стівен Моффат та виконавець ролі злодія Моріарті Ендрю Скотт отримали теленагороди від Британської академії кіно- та телемистецтва BAFTA.

- Спеціально для цього серіалу в інтернеті були створені "Блог доктора Ватсона" і "Наука дедукції", які декілька разів згадуються в серіалі.

- Шерлок Холмс називає себе "консультуючим" детективом, а не приватним.

- Квартира Холмса и Ватсона за адресою Бейкер-стріт, 221 Б знімалась на Норт-Гоуер-стріт, 185 у лондонському районі Блумсбері. Для пілотного епізоду серіалу деякі сцени знімалися на Бейкер-стріт. Представник BBC пояснив відмову від зйомок на Бейкер-стріт тим, що на цій вулиці дуже великий автомобільний рух, а також тим, що там дуже багато речей та вивісок з надписами "Шерлок Холмс", зокрема на будинку 221 Б, які прийшлося б прибирати.

- Майже усі герої серіалу користуються мобільними телефонами-комунікаторами Blackberry.

- На роль Доктора Ватсона прослуховувася Мет Сміт – перед тим, як його затвердили на головну роль у серіалі "Доктор Хто".

- Бенедикт Камбербетч був єдиним, хто прослуховувався на роль Шерлока. Стівен Моффат та Марк Геттіс запросили його на прослуховування після перегляду фільму "Спокута" за його участю. На пробах стало зрозуміло, що образ настільки йому підходить, що відправляти сценарій ще комусь не має сенсу.