33-річний американець в образі Ісуса з хрестом на плечі пішки йшов з Варшави до Києва: "Сніданок з 1+1" поспілкувався з чоловіком

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Американець в образі Ісуса проніс хрест із Варшави до Києва пішки (відео Сніданку з 1+1)

"Сніданок з 1+1" розпитав мандрівника, навіщо пішов у таку далечінь і чому зупинився на півдорозі?

Поделиться:

"Сніданок з 1+1", що виходить по буднях з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна", відшукав мандрівника, який з хрестом на плечі йшов з Варшави до Києва 72 дні та став зіркою соцмереж.

Спортивний костюм, куртка, шапка - в такому образі зустріли Джиммі. Так і не скажеш, що це той самий "Ісус", який напередодні став зіркою українських соцмереж. Так зазвичай на чоловіка реагують люди на вулицях - 72 дні з 25-кілограмовим хрестом в руках. 33-річний американець йшов пішки з Варшави до Києва. Про своє життя розповідає небагато: приїхав з Вірджинії в США, працював на складі в Amazon та лісорубом. Потім певний час жив та викладав у Польщі. Каже, новина про війну в Україні шокувала його. 

"Я молився і думав, що я можу зробити, чим я можу допомогти, і мені прийшло видіння. Я, одягнений як Ісус з хрестом в руках іду Україною".

Сам чоловік себе святим не вважає. Вирушив в мандрівку, аби стати кращим та дарувати людям добро і надію.

"Перший тиждень я йшов шість днів без зупинок. А на сьомий день відпочивав, як і Бог. Після того, як я перетнув кордон, я почувався гірше, гірше і гірше. Моє здоров'я погіршувалося".

Джиммі веде такий собі щоденник подорожі в telegram-каналі, де розповідає читачам про свої пригоди та публікує фото з прихильниками. Сотні перехожих зупиняли незвичного чоловіка з хрестом, аби обійняти, сфотографуватися, потиснути руку, допомогти понести хрест, чи просто поговорити. Але найбільше чоловіку запам'ятався маленький поляк.

"Він думав кілька хвилин, а потім запитав: "Який твій улюблений динозавр?" І я такий - круте запитання. Його мама така: "Ні-ні, запитай краще щось інше". А я її перебив: "Це моє улюблене запитання".

Джиммі хотів продовжити свою подорож, але більш ніж два місяці мандрівки та майже 800 пройдених кілометрів дали про себе знати. Тепер він має тепер проблеми зі спиною та ногами, тож кілька тижнів хоче ще побути в Києві, а потім планує повернутися додому в Вірджинію та зустрічати Різдво з родиною.

Дивіться сюжет про Джиммі у "Сніданку з 1+1", що виходить по буднях з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна":

Новости по теме