4 ознаки якісного дитячого харчування від Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Якісне дитяче харчування: як вибрати корисне пюре

Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1" пояснив, як обрати якісне дитяче харчування у магазині.

Поделиться:

Якісне дитяче харчування — запорука здоров'я малюка. Однак і тут варто бути обачними — навіть продукція для найменших не завжди є безпечною. Як обрати гарантовано хороший смаколик для дитини, розбирався Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обираємо корисну сметану: поради Констянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Чому у пакуванні дитячого харчування може бути пліснява

Основна проблема, яку згадують у дискусіях про неякісне дитяче харчування, це утворення плісняви в упакуванні ще до відкриття. Така ситуація може бути наслідком того, що хтось до вас цей товар вже відкрив. Наприклад, поки батьки не бачили, дитина побачила на полиці магазину яскраве пюре, взяла до рук, відкрила і повернула на місце. Так герметичність харчування порушується, а тому утворюватися можуть шкідливі мікроорганізми. 

На що звертати увагу при виборі дитячого харчування

1. На пакуванні має бути чіткий напис "дитяче харчування" та позначка сертифікації. Яскраве пакування може бути шляхом надурити довірливих покупців. 

"Є низка недобросовісних виробників, які користуються такими яскравими картинками, приваблюють споживачів і таким чином вводять в оману", — зазначає Ганна Гафткович, начальниця служби контролю якості компанії виробника дитячого харчування.

2. На пакуванні має бути зазначено, що пюре пройшло процес гомогенізації. Це значить, що структуру продукту розбили на однорідну та пастоподібну масу. Лише так шлунок малюка поглине корисні речовини.

3. У складі не має бути нічого, окрім зазначених у назві продуктів. Єдина можлива добавка — вітамін С.

4. Коли відкриваєте упакування вперше, воно має видати характерний звук.

Якщо робите пюре самі, обов'язково беріть сировину із перевірених джерел. 

дитяче харчування

Фото: Freepik

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЧому печиво може бути небезпечним для здоров'я: пояснення Костянтина Грубича у "Сніданку з 1+1"

Як визначити неякісне дитяче харчування і чим загрожує розгерметизація пакування, дивіться у рубриці "Сніданку з 1+1" "Знаю – споживаю":

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Новости по теме