Наслідки російської атаки по Львову: мер Садовий розповів, що відбувається в місті

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Росія вдарила по Львову 4 вересня: що відомо про наслідки атаки
Телеграм Львівської міської ради

Мер Львова Андрій Садовий розповів про наслідки російської атаки 4 вересня

Поделиться:

В ніч на 4 вересня Росія вчергове здійснила масовану атаку ракетами та шахедами по Україні, зокрема постраждав Львів. Ворог поцілив у саме серце міста. Пошкоджені історичні будівлі, житлові будинки, навчальні заклади, дві школи не розпочнуть навчання.

Наразі відомо про 7 загиблих, троє з яких — діти. Госпіталізовано 45 поранених. Рятувально-пошукові операції тривають.

В коментарі Сніданку з 1+1 мер міста Андрій Садовий поділився подробицями російської атаки.

«Уражено загалом більше 70 житлових будинків, і більша частина з них - це все історичне середовище. Це є фактично серце міста. Звичайно, що коли закінчиться рятувальна операція, зразу проведемо комісію з надзвичайних ситуацій. Збитки дуже великі: дві школи сьогодні не будуть працювати, зазнали уражень також дві медичні установи. Дуже багато біди, це фактично дві такі точки в двох різних районах. Рятувальники ще працюють».

Мер також розповів, яку допомогу надаватимуть постраждалим:

«Будуть переселяти щонайменше шість будинків. Ми відселяємо їх мешканців і надамо людям можливість для тимчасового проживання в інших місцях. Як тільки рятувальники закінчать свою роботу, приступаємо до відновлення. Розчищаємо все, враховуючи історичну спадщину. Тут набагато складніші процедури щодо відновлення».

Більше дивіться у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Нагадаємо, 3 вересня Росія вдарила балістикою по інституту в Полтаві. Станом на сьогодні відомо про 53-х загиблих внаслідок ворожого удару по навчальному закладу в місті. Серед постраждалих — 271 людина.

Новости по теме