Заощадливі мільярдери: Як і чому економлять найбагатші люди світу

Сніданок з 1+1
06:30
Будние

Як заощадливість допомагає мільярдерам в їхньому бізнесі?

Поделиться:

Вони можуть легко придбати острів, а натомість економлять на подорожах, їжі та одязі. Хто із найбагатших людей планети відомий своєю заощадливістю, і як ця звичка допомагає мільярдерам в їхньому бізнесі - читайте далі.

ІНГВАР КАМПРАД

Одним із заощадливих багатіїв був засновник мережі магазинів ІКЕА Інгвар Кампрад, який кілька днів тому пішов з життя. Про нього складали легенди - шведського підприємця Інгвара Кампрада називали феноменально економним. Чоловік десятиліттями їздив на старенькій автівці, літав економ-класом, а їдучи у відрядження, жив у дешевих готелях. Найкращою відпусткою Інгвар вважав подорож країною на велосипеді, а одяг купував на розпродажах. Офісну документацію чоловік вимагав друкувати з двох боків аркуша. Інгвер пишався своїми економними звичками і якось навіть сказав: "Як я можу вимагати ощадливості від підлеглих, якщо сам буду розкошувати?". 

Фото: gettyimages.com

УОРЕН БАФФЕТ

У 2017-ому з понад 75 млрд долларів Уорен Баффет посідав другу сходинку у списку Forbes. Американський підприємець та інвестор знає не лише як заробляти гроші, а й як їх економити. Преса не раз писала про його любов до дешевої їжі, стареньку машину та невеликий будинок. Баффет - людина статусна, однак звик ігнорувати модні тренди. Чоловік жартує, що навіть дороге вбрання сидітиме на ньому дешево, то навіщо ж витрачатися?

Фото: gettyimages.com

МАРК ЦУКЕРБЕРГ

Абсолютно ігнорує дорогі офісні костюми засновник найпопулярнішої соціальної мережі Фейсбук Марк Цукерберг. Навіть під час важливої зустрічі Марк не зраджує улюбленим джинсам та сірій футболці. Про свою любов до простого Марк каже, що у нього в голові постійно повно ідей, а витрачати час на роздуми, що вдягти та де поснідати він не хоче. 

Фото: facebook.com/zuck

АМАНСІО ОРТЕГА

Засновник магазину Zara, де одягається пів світу, має на рахунку понад 50 млрд доларів. Але витрачати гроші чоловік не любить. Він віддає перевагу простим сорочкам та штанам, а обідати, кажуть, полюбляє у простому кафетерії разом зі своїми підлеглими. 

ЧАРЛЬЗ ФІНІ 

Засновник мережі Duty Free Чарльз Фіні обирає у ресторанах недороге вино, ігнорує елітні годинники, а під час подорожі носить звичайний одяг. Чоловік настільки звик економити, що його навіть називають скнарою. Але варто зазначити, що у Чарльза є одна пристрасть - він постійно жертвує по кілька мільярдів дітям, а також медичним та науковим проектам, до того ж робить це анонімно. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новости по теме