4 музеї світу, які вас здивують

Ці експонати здивують навіть скептиків!

Поделиться:

Щороку 18 травня світова музейна спільнота відзначає . Загалом у світі їх понад 100 тисяч, а в Україні офіційно музеїв близько 2,5 тисяч. У світі є багато дивних музеїв, про які дехто навіть не здогадується. Запрошуємо у тур найбільш оригінальними музеями світу.

МУЗЕЙ БРЕХНІ, Німеччина 

Килим-літак, відрізане вухо Ван-Гога, радіо із затонулого «Титаніка», мітла відьми та купа інших дивовиж зібрані у Музеї брехні у німецькому місті Кюріц. Усі експонати - підробка. Навіть древній замок, у якому знаходиться музей - теж фейк. Будівлі на перший погляд років 200,  а насправді - лише 10. 

МУЗЕЙ РОЗБИТИХ СЕРДЕЦЬ, Хорватія

У цьому місці зашкалює концентрація неприємних спогадів. Музей розбитих сердець у хорватській столиці Загреб присвячений залишкам розбитого кохання. Колись його заснувала розлучена пара, яка зневірилася у стосунках. Тут експонатами є весільні дрібнички, сукні, іграшки, любовні листи. Для тих хто втратив другу половинку музей став терапією. Разом із речами-спогадами люди позбуваються й болю втрати. 

ПІДВОДНИЙ МУЗЕЙ «МУЗА», Мексика 

Щоб побачити це неймовірне видовище, знадобиться серйозна підготовка. Незвичайний музей скульптур знаходиться на дні Карибського моря у мексиканському місті Канкун. Побачене створює враження, ніби ціла цивілізація пішла під воду. Загалом тут знаходиться 400 постаментів, кожен з яких виготовлений в натуральну величину. Незвичайний культурний об’єкт дивує не тільки своєю експозицією, але й морськими мешканцями, які її облюбували. Підводний музей «Муза» вважають одним з найбільших у світі. 

Фото: facebook.com/MUSAMexicoOrg

МУЗЕЙ МІКРОМІНІАТЮР, Україна

Кржен експонат українського Музею мікромініатюр, що знаходиться в столиці, унікальний і неповторний і насамперед вражає своїми крихітними розмірами. Троянда у людській волосині, цілий караван верблюдів у вушку голки, найменша у світі книга - «Кобзар» Шевченка розміром шість десятих міліметра. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 музеїв Одеси, з якими не занудьгуєш