5 дитячих видань на Книжковому Арсеналі, на які варто звернути увагу

Читайте, які книжкові новинки можуть зацікавити вашу дитину.

Поделиться:

До 21 травня у Мистецькому Арсеналі триває VII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Насичена програма заходу здатна захопити і дорослих, і дітей. Так, на маленьких відвідувачів фесту чекає оновлений інноваційно-освітній проект Арсенал ідей, різноманітні майстер-класи та шоу-презентації книжок. Звісно, на пильну увагу заслуговують видавничі новинки, що вчать, розважають і вражають дітей своєю красою та креативом.

Читайте також: 7 причин відвідати Книжковий Арсенал 2017

1. Рейчел Вільямс «Атлас пригод»

Видавництво «#книголав»

Книга-пригода переносить читачів до різних куточків світу, до найцікавіших країн, міст та об’єктів. Окрім соковитої порції пізнавальної інформації, видання захоплює яскравими та кумедними ілюстраціями.

До речі, на Книжкову Арсеналі вже відбулося публічне читання «Атласу». Ведучі «1+1» Марина Леончук та Марічка Падалко вирушили у подорож разом із дітлахами та з’ясовували, хто з маленьких книголюбів найкраще знає Київ. Переможці конкурсу, яких визначала ведуча Людмила Барбір, отримали книгу в подарунок.

  1. «Велика ілюстрована книга казок українських та іноземних письменників»

Видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га»

На понад 100 сторінках ошатного видання представлені захопливі казки українських та іноземних письменників. Упорядником новинки став директор видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га» та поет Іван Малкович. Книжка дивує не лише цікавою добіркою казок, а й вражаючими ілюстраціями.

  1. Саша Кочубей «Книга рекордів Говорухи»

Видавництво «Фонтан казок»

Пригодницька повість передусім буде близькою дітям середнього шкільного віку. А особливо припаде до душі тим, хто вже познайомився з Андрійком Говорохую та Юрчиком — у першій повісті Саши Кочубей «Сім нескладух Говорухи». Нова пригода улюблених героїв ще веселіша та цікавіша. Хлопців спіткала нова халепа: їхні подруги перестали звертати на них увагу, адже захопилися актором. Тож перед Говорухою стоїть непросте завдання – зробити все, аби перемогти зіркового «суперника».

  1. Вернер Ґольцварт «Про малого крота, який хотів дізнатися, хто наклав йому на голову»

Видавництво «Чорні вівці»

Молоде арт-видавництво пішло на експеримент, випустивши дитяче видання з цілком несподіваною темою. Ця присмачена гумором книжка стане хорошим приводом для розмови батьків із дітьми про нормальне сприйняття людського тіла. Розібратися у тонкощах фізіологічних процесів допоможе головний герой – кріт, який розслідує, хто ж «коронував» його «ароматною купкою».

  1. Люсі Гокінґ, Стівен Гокінґ  «Джордж і Великий вибух»

«Видавництво Старого Лева»

Це вже третя пізнавальна книга про Джорджа та його приятелів. Герої знову мандрують космосом, відкриваючи його секрети. А саме здійснюють мандрівку на Місяць, шукають схожі на Землю планети, блукають у глибинах адронного колайдера, намагаються викрити антинаукову організацію ТУПАКів та урятувати людство від колосального вибуху.