5 фільмів про відомих митців, які надихають творити

5 фільмів про відомих митців, які надихають творити
Фото: кадр з фільму "Роден"

Їх талант підкорив весь світ!

Поделиться:

Їх талант беззаперечний, а роботи визнано шедеврами. Весь світ до сьогодні пам'ятає й цінує внесок геніальних митців у мистецтво. Пропонуємо до вашої уваги 5 відомих кінострічок, які розповідають історії життя і творчості відомих світових митців.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 головних кінопрем’єр квітня

РОДЕН, 5 квітня

Кінострічка розповідає історію талановитого скульптора Огюста Родена від його зародження як митця до світового визнання. Крім того, ви дізнаєтесь більше про особисте життя Родена, що сповнене любовних інтриг та непростих стосунків із жінками. 

З ЛЮБОВ'Ю ВІНСЕНТ 

Це перший у світі фільм, намальований олійними фарбами. «З любов'ю, Вінсент» - це спільна робота Великобританії і Польщі. Картина створювалася близько семи років. Спочатку фільм був знятий на плівку на зеленому тлі, після чого частини фільму віддали художникам на опрацювання в стилі робіт Вінсента Ван Гога. Українська команда в цілому створила 15 хвилин фільму, намалювавши понад 9 тисяч картин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 українських художників взяли участь у створенні унікального фільму про Ван Гога

ВЕЛИКІ ОЧІ

Фільм режисера Тіма Бертона розповість історію відомої художниці ХХ ст. Маргарет Кін, котра була змушина відстоювати авторство своїх картин з власним чоловіком. 

ФРІДА

Кінострічка показує історію життя і творчості відомого митця стилю сюрреалізм Фріди Калло. Життя мексиканської художниці сповнене драматизму - ще у дитинстві дівчинка пережила важку хворобу і на все життя залишилась кульгавою. А у 18 років Фріда потрапила у жахливу автокатастрофу, внаслідок якої кілька місяців була прикутою до ліжка. 

РЕНУАР. ОСТАННЄ КОХАННЯ

Таємниці творчості французького живописця П'єра Ренуара досі намагаються розгадати усі, в тому числі й творці цієї кінострічки. Цим біографічним фільмом режисер хотів показати, яким було життя талановитої людини, якою так захоплюються любителі мистецтва. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 найкращих кінострічок про жіночу дружбу