4 рецепти шашликів від Руслана Сенічкіна

Нехай весняний вікенд наповниться ароматом смачних страв!

Поделиться:

Літній вікенд - можливість весело провести час усією родиною. Усім кортить вийти на природу, приготувати запашний шашлик та насолоджуватися теплим сонячним промінням. Напередодні вихідних ми підготували для вас добірку із 4 рецептів шашликів від Руслана Сенічкіна, які будуть до вподоби усій родині. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міст України, в які кортить поїхати навесні

КУРЯЧИЙ ШАШЛИК З БЕКОНОМ 

Інгредієнти

Філе 500г

Бекон 50г

Базилік 30г

Вино біле 3ст.л.

Спеції за смаком
 
Інгредієнти для соусу
 
Імбир 10г

Мед 1 ст.л.

Соєвий соус 3 ст. л.

Часник 2 зубчики

Винний оцет 2ст. л. 

Тростинний цукор 2 ст.л.

Оливкова олія 1 ч. л.
 
Приготування:
 
1. Порізнані шматочки філе замаринуйте у соусі «Теріякі» і додайте біле вино та спеції за смаком. Лишіть маринуватися не більше ніж на 20хв.

2. На смужку бекону покладіть листок базиліку, а на нього шматочок м'яса. 

3. Проколіть, загорнуте у бекон, філе дерев'яними шпажками.

4. Викладіть шашлички на пергаментний папір та поставте запікатися у розігріту до 200 градусів духовку протягом 10 хв.

КУРЯЧІ ШАШЛИКИ З ГОРІХОВИМ СОУСОМ 

Інгредієнти
 
1 кг курячого філе

200 г несмаженої фундука (можна замінити улюбленими горіхами)

150 г вершкового масла

200 г в'ялених томатів

70 мл олії від них

200 г маслин

2 зубки часнику

пучок петрушки

половина лимона

рослинне масло

100 мл соусу теріякі

сіль

1 гострий перець.
 
Приготування:

1. Наріжте куряче філе шматочками і замаринуйте в соусі теріякі на 1 годину. Відразу покладіть дерев'яні шпажки в воду на 30 хвилин.

2. Приготуйте горіховий соус. Для цього: обсмажте горіхи в духовці 8-10 хвилин за температури 170 ° С, потім обов'язково ще гарячими складіть у рушник і енергійно потріть, щоб видалити лушпиння. З маслин видаліть кісточки, почистіть і подрібніть часник, наріжте петрушку, додайте горіхи. Поріжте на шматочки вершкове масло і разом з усіма інгредієнтами для соусу відправте в блендер, додайте масло від томатів (можна звичайне), лимонний сік, сіль, перець наріжте в отриману пасту невеликими шматочками.

3. Розпаліть гриль, мангал або пательню-гриль. Видаліть філе з маринаду, наколіть м'ясо на шпажки, змастіть маслом і обсмажте, весь час перевертаючи, до рум'яної скоринки.

4. Подавати страву з соусом.

КУРЯЧИЙ ШАШЛИК ІЗ СИРОМ 

Інгредієнти
 
філе – 500 г

сир – 250 г

імбир – 30 г

каррі – 2 ст. л.

кунжут – 100 г

куркума – 4 ст. л.

прованські трави – 1 ст. л.

лимонний сік – 50 мл

спеції – за смаком.
 
Приготування:
 
1. В окремій посудині змішати спеції, додати сіль та насіння конжуту. Перемішати.

2. Нарізати м’ясо на довгі шматки. Загорнути у м’ясо сир.

3. Занурити м’ясо у паніровку та нанизати на шампур. 

4. Випікати страву на грилі до появи золотистої скоринки. Прикрасити страву свіжою  зеленню. 

ШАШЛИК З ПЕЧІНКИ ТА БЕКОНУ 


 

Інгредієнти

печінка - 500 г

бекон - 200 г

спеції - за смаком. 
 
Приготування
 
1. Додати до печінки спеції. Перемішати.

2. Загорнути печінку в бекон. 

3. Нанизати шашлик на шампур та випікати до появи золотистої скоринки. Смачного!
 
 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обід на природі: 10 страв для пікніка