День Незалежності: Як відсвяткувати у різних містах України

Київ, Львів та Дніпро - які цікавинки чекають на українців у День Незалежності?

Поделиться:

Свято Дня Незалежності вже не за горами. У літній вихідний день українці прагнуть провести вільний час яскраво та незабутньо. Хтось хоче поніжитись у ліжку та подивитися серіал, а інші - трохи помандрувати5 місць Закарпаття, в які можна закохатися. Українці матимуть чотири вихідні дні, тому відвідати інше місто, відволіктись та відпочити думками буде хорошою ідеєю.

В цей святковий день Київ подарує своїм жителям та гостям чимало можливостей добряче розважитись. Величний військовий парад у 2017 наповнений сюрпризами. Вперше головною вулицею міста крокуватимуть не лише українські бійці, а й військовослужбовці з країн-членів НАТО. Пряму трансляцію параду можна подивитися на телеканалі 1+1. На території Майдану Незалежності буде розміщена виставка військової техніки. Відвідавши її, ви побачите нові, досі не представлені в Україні, експонати, а також дізнаєтесь більше про їх використання та історію.

На Михайлівській площі Києва ви маєте можливість подивитися інноваційну виставку артефактів української історії. Вісім масштабних інформаційних стендів за допомогою доказової бази та відкриттів, які здійснили автори фільму «Україна. Повернення своєї історії» під час свого розслідування, розвінчують історичні міфи. Обличчя київського князя Ярослава Мудрого в 3D, унікальні княжі печатки та прикраси, череп Ізяслава Інгваревича, портрет Мазепи та скульптурний портрет Ярослава Мудрого - все це змусить українців згадати історію своїх пращурів та поповнити свої знання новими цікавими фактами.

Розважальна програма столиці вабить своїм різноманіттям. Одягніть мальовничу вишиванку та відправляйтеся на Русанівську набережну, адже там відбудеться захоплюючий забіг, в якому візьме участь Валентина Хамайко. Фестиваль на Співочому полі, феєричний концерт на Софійській площі та безліч виставок у різних куточках міста допоможуть українцям розслабитись та насолоджуватись життям на повну.

У серці України ведучий рубрики Олександр Авраменко проведе найбільший урок української мови на свіжому повітрі. Усі зацікавлені зможуть поставити запитання мовознавцю та навчитися володіти рідною мовою ще краще. Ведучий Руслан Сєнічкин приготує для любителів посмакувати справжній український борщ.

Патріотичний настрій у День Незалежності пануватиме в культурній столиці України. Львів’яни підготували колоритний фестиваль під назвою LvivMozArt, де можна послухати милозвучні українські пісні, відвідати популярні майстер-класи, взяти участь у конкурсах та купити подарунки рідним на різнопланових виставках.

Місто Дніпро вже також в очікуванні свята. Авіашоу «Вільне небо», чемпіонат «Street Workout 2017» та святковий концерт захоплять увагу українців. Справжні гурмани мають можливість спробувати традиційні українські та екзотичні страви на World Kitchen Food Fest.

Якщо у День Незалежності ви хочете провести час з друзями, то відпочинок на природі буде найкращим варіантом. Пікнік у компанії найближчих людей, смачні страви та мальовничі українські краєвиди додадуть життєвих сил, гарного настрою та ще більше енергії.

Для любителів порелаксувати та залишитися вдома у святковий день телеканал 1+1 приготував особливий ефір. Насолоджуйтесь переглядом улюблених програм разом з нами і залишайтеся щасливими.