В серіалі Сувенір з Одеси прозвучить пісня Фелікса Шиндера

Фелікс Шиндер та Олег Васянович з гурту «Деньги вперед» завітали в студію Сніданку з 1+1.

Поделиться:

Українські «хулігангстери» - Фелікс Шиндер та Олег Васянович з гурту «Деньги вперед» - напередодні прем'єри пригодницької саги Сувенір з Одеси завітали до студії Сніданку з 1+1, аби ближче познайомити глядачів з одеським колоритом. Як виявилося, група також має відношення до проекту, зокрема їх знаменита пісня «Фонарики» звучатиме в серіалі.

Поряд із вигаданими героями в драмі з'являться і легендарні історичні постаті, такі як Мішка Япончік і Григорій Котовський.

«За Мішу Япончика в Одесі все знають, це король Одеси, бандитський король. Король одеського фольклору, як ви знаєте, теж є, - жартував Фелікс в ефірі. - Зараз вся Одеса чекає на прем'єру серіалу. Ми мали честь бути музично присутніми в ньому. Виконаємо пісню про чоловіка, у якого все було, і який все втратив».

Аби передати колорит міста, герої серіалу будуть говорити одеською. Фелікс у прямому ефірі вирішив навчити ведучих і глядачів основам одеської мови і запропонував відгадати значення деяких слів. Так, цимес - це суть, «те, що треба»; «бекіцер» одесити вживають у значенні «не тягнути гуму», «говорити коротше»; лапсердак - це піджак, а золотий виріб по-одеськи називається «бімба».

До слова, в серіалі Сувенір з Одеси вся історія обертається навколо золотого кулона, що має магічні властивості. Він оберігає свого власника і приносить нещастя тому, хто намагається заволодіти ним проти волі господаря. Був реальний історичний факт: Мішка Япончік носив кулон у вигляді труни в себе на шиї, вважаючи його талісманом. А в драмі кулон має форму футляра для золотої скрипочки. Кому у підсумку вдасться заволодіти цією річчю, про яку мріяв кожен, стане відомо вже цієї весни.

Нагадаємо, дії 12-серійної саги розгортаються протягом ХХ століття. Після більшовицького перевороту у 1917 році, Одеса за три роки переживає зміну семи влад. Поки влада в Одесі стрімко переходить з рук в руки, а вплив місцевого криміналітету залишається незмінним, двоє закоханих молодих людей - Матвій і Ліза - намагаються не стати пішки в іграх легендарних історичних особистостей, таких, як отаман Котовський і король нальотчиків Михайло Винницький (Мішка Япончік ).