«Я вже 10 років живу в Києві, я киянка, і пишаюся цим!»: Софія Ротару вперше за останні роки виступила у столиці та зізналася, чому в її репертуарі так мало українських пісень

"Будь-яку пісню українською мовою, яку мені пропонують, я все одно порівнюю з..."

Поделиться:

Софіє Михайлівно, ви вперше за останні роки виступали на таку багатотисячну аудиторію. Дуже нервували?

-Якщо чесно, то майже всю ніч не спала… Глядачі – неймовірні, вони приймали мене просто до сліз… Я дуже рідко виступаю в Києві, напевно, тому стільки переживань. 

Через що саме ви хвилювалися? Ви ж артистка з величезним досвідом, з найбільшим в Україні…

- Я вважаю так: коли артист не хвилюється, то можна вже не співати!

У вас тепер є міцний тил, продовження співочої родини – онучка Софія. Вона активно розвиває кар’єру у Лондоні, є відеокліп на пісню. Чи маєте ви право і чи можете критикувати її?

- Соня завжди радиться зі мною, зі своїми батьками. Вона дуже талановита і працьовита! Я думаю, що вона усього досягне у житті! Я впевнена, що її мрія обов’язково здійсниться!

Чи важко бути Софією-молодшою? Завжди ж будуть порівнювати…

- Ми все ж таки у різних жанрах співаємо. Але, звісно, це дуже важлива для мене людина, і почути її думку дуже цінно.

- Я впевнена, що чим би не займалася Софія, вона досягне величезних успіхів!

Чи чуєте у співі онучки якісь неточні ноти? Можете сказати про це, чи ви бабуся, яка стовідсотково любить, і навіть не чує ніяких помилок?

- Деякі пісні Софії доводилося трохи корегувати, і ми це робили разом.

Софіє Михайлівно, зовсім скоро у вас день народження. Останні роки ви святкуєте його за кордоном. Де цього року будете святкувати?

- Я думаю, що у Києві. Більшість не знає, що я вже більше десяти років живу у Києві, я – киянка! Мене часто запитують: «А коли ви до Києва приїдете?», а я кажу: «Так я і є киянка, і пишаюся цим!».

Цього року Володимирові Івасюку виповнилося б сімдесят років. З цих пісень і починалася ваша кар’єра. До речі, сьогодні ви підписували вінілову платівку, перше видання пісень Івасюка, Златі Огнєвіч…

- Вона дуже талановита дівчинка, і я бажаю їй успіхів! У моєму репертуарі не так багато українських пісень, як хотілося б… Будь-яку пісню українською мовою, яку мені пропонують, я все одно порівнюю з піснями Володимира Івасюка. Для мене немає нічого дорожче за його пісні! Я буду співати його пісень, скільки ще буду працювати на сцені!