Ахтем Сеітаблаєв на Каннському кінофестивалі зізнався, що почувався ніяково на червоному хіднику: «Це не мій знімальний майданчик, я тут не володар»

Як готувався актор до свого дебюту на Каннському кінофестивалі?

Поделиться:

Ахтеме, вітаємо на Каннському кінофестивалі. Твоя акторська мрія здійснилася, тому що фільм, у якому ти зіграв одну з ролей, бере участь у програмі «Особливий погляд» у Каннському кінофестивалі. Як ти сприйняв новину, що будеш представляти стрічку на Каннсьому кінофестивалі за власної участі?

- З самого початку, коли я вперше отримав «на руки» сценарій, мені він дуже сподобався. Я прочитав його за 40 хвилин! Я три рази ходив на проби! Потім був чудовий період – робота з класною командою і, звісно, для мене це приємно поєднується з тим, що ми представляємо кримськотатарську культуру в рамках України!  Це дуже відповідально! Я сподіваюся, що глядачу сподобається наш фільм!

Як збирався до Канн? Чи дивився на чоловічу моду на червоному хіднику?

- Я б із задоволенням, можливо, і подивився б, але на той час у мене були більш радісні події. Я знімаюся у новому фільмі Романа Гургеновича  Балаяна, тому збирався в останні півтори години! Те, що стосується смокінгу, то він у мене є завдяки премії «Золота Дзиґа»! У минулому році я був одним з ведучих цієї церемонії, і тоді я зрозумів, що треба мати смокінг! Пішов, замовив і мені його пошили. Так він у мене і висить!

Що тебе вразило найбільше, коли ти вперше побачив цю канську кінофестивальну атмосферу?

- Я себе почуваю трохи ніяково, тому що це не мій знімальний майданчик, тут я не володар. Я дуже важко пристосовуюся до цього, але якщо ти тут три-чотири дні і якщо ти постійно всередині цих подій, то тоді вже адаптуєшся!

У стрічці «Захар Беркут», де ти є режисером, знялися кілька відомих голлівудських акторів, зокрема, Роберт Патрік, який зіграв Термінатора в одній з частин. Чим відрізняється робота з голлівудськими зірками від роботи з українськими акторами?

- Це завжди добрий настрій, завжди знання тексту, завжди стовідсоткова підготовка і завжди повага до будь-кого з робітників на знімальному майданчику. Іноді, на жаль, так трапляється, що деякі наші творчі люди вважають, що «якщо ти артист, то вся решта – обслуговуючий персонал». Це не так! Кіно – це велика родина, і від кожного присутнього на майданчику залежить те, яким буде стрічка!