Акторка Олеся Жураківська розповіла про свої пригоди в Африці: «Раджу кожному там побувати, бо ми всі - тварини».

"Я була в Кенії, Танзанії, на Занзібарі!"

Поделиться:

Олесю, цей кінорік був дуже насиченим для вас! Одна з найяскравіших ролей у стрічці «У неділю зранку  зілля копала». Чи були ви знайомі з побутом ромів до цього? Як взагалі занурювалися у цю історію, щоб так яскраво втілити образ?

- Чесно кажучи, я заворожена ромами, тому що у мене були певні стереотипи, як, я думаю, і в багатьох людей! У мене був неймовірний партнер і, власне, легенда – Ігор Крикунов. Вони «зробили» це кіно, тому що наповнили його своєю музикою, енергією. Наша дружба продовжується, і, можливо, співпраця буде також!

Ще одна ваша яскрава та об’ємна роль – роль народної героїні у серіалі «Кріпосна». Як працювали над цією роллю?

- Коли я прочитала сценарій, то відчула, що образ цієї жінки став мені дуже близьким! Це найпоширеніший тип української жінки: справжньої берегині, іноді дуже жорсткої, але щирої та відданої. Якщо казати про емоції, то працювалося мені легко, а фізичне навантаження було дуже велике, тому що у нас було багато локацій та сцен. Кіновиробництво доволі жорстке: у нас були моменти, коли ми просто плакали від втоми, від напруги, від навантаження, від того, що у нас закінчувалися емоції. Іноді робочий день тривав по чотирнадцять годин! Та після цього я почала отримувати сотні листів, приємні слова від людей…

Після важких навантажень у кіно ви дозволяєте собі трохи перепочити. Не так давно ви відправилися у достатньо екстремальну подорож: ви були в Африці, були на сафарі… Як відпочили?

- Я вважаю, що кожна людина, у якої хоча б є малесенька можливість поїхати до справжньої Африки, повинна це зробити! Ми, люди, - все одно тварини, і для нас природно перебувати серед тварин! На четвертий день тебе зовсім не лякає, як реве лев, ти нормально дивишся на жирафа, який поруч з твоїм тентом щось їсть з дерева. Я була в Кенії, Танзанії, на Занзібарі! Я була у трьох заповідниках: Масаї-Мара, Серенгеті та Нґоронґоро! Це все щось неймовірне!

Насправді, щоб спланувати подібну подорож, потрібно чимало грошей…

- Так, це не дешево! Я не буду казати ціну, тому що можна було б і дешевше поїхати. Я планувала цю подорож десь з чотири місяця, і відкладала на неї гроші!