Автор пісні «Слуга народу» Дмитро Шуров зізнався, чи готовий виступити на інавгурації Володимира Зеленського

"Мой приговор – Слуга Народа!"

Поделиться:

Дмитре, саме ти написав один із саундтреків до серіалу «Слуга народу», де вперше українці побачили Володимира Зеленського  в образі Президента. Чи відчуваєш ти на собі особисто відповідальність за глобальні зміни у країні?

- "Мой приговор – Слуга Народа!" Я відчуваю на собі відповідальність за те, що відбувається у цій країні, але не через пісню «Слуга народу». Я відчуваю відповідальність за те, що я тут живу, працюю, вдосконалююся і роблю все, що можу у тій сфері, в якій працюю.

Чи міг ти уявити, що Володимир Зеленський піде у Президенти? Що екранний образ стане образом реальним?

- Ні, я не міг цього уявити! Я думаю, що у мене, як і у багатьох людей тоді, виникла думка: «Як би було круто, якби дійсно в нашій країні був би такий Президент!». Не Володимир Зеленський, а саме такий Президент - порядна людина, яка бореться з обставинами!

Коли ти зрозумів, що Володимир Зеленський таки іде в Президенти, то був здивований?

- Коли я дізнався, що була зареєстрована партія «Слуга народу», то перебував у турі, де ми грали цю пісню! Це було у березні минулого року! Після цього я перестав грати цю пісню, оскільки я вирішив, що не хочу бути пов'язаним із політикою. Я взагалі не міг уявити того, що Володимир Зеленський піде у Президенти! Але ж ми бачимо якісь приклади, ми ж не в танку живемо! Ми бачимо і міського голову Рейк’явіка, і жінок, які приходять у політику. Світ змінюється! Треба бути готовим до ризикових кроків, але не треба покладати на цих нових людей усю відповідальність, бо вона все ж таки і наша теж! Треба мріяти, але не треба чекати дива від цієї людини! Ми знайомі з Вовою, і багато разів спілкувалися з ним як з професіоналом! Я бажаю йому удачі!

Чи чекаєш ти, що тебе покличуть відкривати інавгурацію Володимира Зеленського піснею «Слуга народу»?

- Я великий прихильник Барака Обами. Коли він став Президентом, то я подумав: «Клас, світ змінюється!». Його ідея була у єднанні країни. Він сказав: «Наша країна роз’єднана, і я хочу її об’єднати!». І все, що він робив, він робив з цієї позиції! Коли він влаштовував концерти у Білому домі, то на них було місце всім! Якщо б Президент України був би такою людиною, яка влаштовує подібні речі для того, щоб єднати людей, я б залюбки брав би участь у цьому! Не як агітатор чи діяч, а як музикант!