Без ковдри і в смокінгу: екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров на віденському балу заявив, що іде в Президенти

Колишній нардеп рішуче налаштований обійняти цю посаду

Поделиться:

Пане Насіров, дуже дивно бачити вас на балі. Ви буквально тільки-но з-під варти, адже нещодавно з вас зняли електронний браслет, який ви носили два роки.

- Я завжди відкритий до будь-яких подій та запитань. На цей Віденський бал мене запросила дружина.

Ви не могли виїжджати за кордон, та й за межі Києва могли виїжджати тільки з дозволу. То зараз ви – людина вільна. Куди одразу поїхали?

- Не настільки вільна, як ви кажете, адже мені треба брати дозвіл, щоб приїхати, наприклад, сюди, до Львову.

Як це відбувається? Ви пишете у Генеральну прокуратуру «я їду на Віденський бал у Львів»?

- Пишу до колегії суддів у Шевченківському районі, що я збираюся їхати до Львова, і приїжджаю сюди.

Після того, як вас судили за завдання державі збитків у розмірі двох мільярдів гривень, а судили вас лежачи під картатою ковдрою, ви стали інтернет-мемом.

- Після того я вирішив стати публічною людиною. Немає що приховувати, в мене і до того не було, що приховувати, а тепер так точно!

Ці півтора роки поки ви були під слідством, і носили електронний браслет, чим ви займалися?

- Так сталося, що багато років я працював на високопосадових комерційних посадах, і отримував на них достатньо великі гроші. На ці гроші я міг жити і в той час, коли я працював народним депутатом, і на посаді Голови державної фіскальної служби України. Бо, коли я був народним депутатом, то отримав десь чотири  з половиною тисячі гривень. Коли я був Головою державної фіскальної служби, мені повинні були платити десь дванадцять тисяч гривень.

Тобто, є запаси?

- Були запаси, і цих запасів вистачає, щоб досі тримати себе «на плаву».

Зараз ви людина вже не дуже з гарною репутацією, і вже не всі захочуть з вами співпрацювати, враховуючи те, що ви досі під слідством. Чим би вам хотілося займатися?

- Останні півроку я якраз і намагаюся займатися публічною та політичною діяльністю. Я думаю, що саме наступний рік буде пов'язаний саме з політичною діяльністю.

Можливо, ви і в Президенти підете?

- Дійсно, це питання піднімається. Моя кандидатура буде одною з кандидатів на пост Президента України.

Кажуть, що у Президенти України збираються і Святослав Вакарчук, і Володимир Зеленський. У цьому списку тільки вас бракувало. Ви серйозно вважаєте, що у вас є всі шанси стати Президентом України?

- Дуже серйозно!

В Україні вже був Президент із судимостями, а Президента,я кому тільки-но браслет зняли, не було.

- В мене не було і не може бути ніяких інших судимостей. Все, що є у цій справі, - вигадка. Тому я буду намагатися робити те, що хочу і можу зробити.