«Будьмо! Лехайм!»: переможниця «Євробачення-2018» Нетта в Києві продегустувала наливки з Катериною Осадчою

Співачка прогулялася історичним центром Києва та відверто розповіла про свою зайву вагу, бойфренда та армійський досвід

Поделиться:

Вітаю, Нетто!

- Привіт, Катю!

Ласкаво просимо до Києва, до України!

- Дякую, я так рада повернутися сюди знову!

Після перемоги на «Євробаченні» ти вже бувала у Києві, коли знімала тут свій відеокліп торік. Кажуть, він вийшов найдорожчим в історії Ізраїлю та обійшовся більш ніж в мільйон шекелів!

- Слухайте, я дуже сучасна дівчина. Винаймаю житло, живу з сусідами. Я не одержима грошима, я просто хотіла втілити в життя свою мрію! У відеоіндустрії у вас працюють неймовірні професіонали! Музиканти з усього світу прилітають сюди, аби фільмувати тут свої кліпи. Хочу машину кольору рожевої жувальної гумки, хочу величезні рожеві кульки, хочу бути красунею, зробіть це можливим - і вони зробили! Цей кліп - моя відповідь усім, хто тільки й може зловтішатися: « Нетто, ти жирна, ти як носоріг!». Так, я така - носоріг, прекрасний рожевий носоріг! Але я можу наздогнати і спіймати!

В Україні у тебе точно є одна подруга - це Вєрка Сердючка! Саме вона цього року переспівала твій переможний хіт на «Євробаченні» в Їзраїлі!

- О, я була б щаслива назвати її подругою! Вєрка - це саме те, за що я люблю «Євробачення»! Завдяки їй я і закохалася в цей конкурс! Свого часу у неї було дивовижне шоу! Вона не сприймає себе надто серйозно, вона геніальна у своєму гуморі, гумор - це ДНК її творчості! І це те, у чому схожа наша музика.

Пропонуємо тобі на прогулянці познайомитися з Києвом ближче! Ми зустрілися в історичному центрі міста. Андріївська церква - це один із символів Києва!

- Я в захваті від цього кольору!

Днями ти виступила на фіналі українського телешоу «Голос. Діти». Які враження?

- Ох, ця найменша дівчинка Вероніка - неймовірна! Працювати з такими дітьми на репетиціях - це дивовижний досвід! Я навіть не можу уявити, що буде, коли вони підростуть! Вони будуть чудовими артистами!

Також ти маєш виступ на музичному фестивалі «Atlas Weekend»! Це перший твій сольний виступ у Києві, хвилювалася?

- Ділити сцену із «The Black Eyed Peas» - це просто божевілля! Знаєте, я починала з виступів у маленьких барах, років п’ять я співала не за гроші, а за пиво! Але я була щаслива! І досі для мене надважливий контакт із людьми! Навіть коли я співала на «Євробаченні», подумки намагалася «сфотографувати» обличчя людей у натовпі! Нова аудиторія - це завжди цікаво. Я пізнаю її, вона – мене.

На Андріївському узвозі туристи купують сувеніри на згадку. Ось - футболки зі смішними написами «Найкраща дівка на селі»!

- Так, це я, сонечко!

А ось «Найкращий хлопець у світі»!

- Це для мого бойфренда! Він має точно такий вигляд!

Серйозно?

- Так, дуже схожий!

Чим він займається?

- Різними комп’ютерними технологіями.

Ви познайомилися до чи після «Євробачення»?

-Після. Він був єдиний хлопцем у барі, який пригостив мене випивкою. Усі хотіли лише сфотографуватися, а він такий: «Хочеш чогось випити»?

Яка чудова лав-сторі! Може, ви заручені?

- О, ні! Поки на першому місці в мене кар’єра. Мій графік дуже важкий, я багато подорожую. Мене ніколи не буває вдома.

Часто-густо у тебе дуже відверті концертні костюми, ти запросто виступаєш у купальниках. Як твій хлопець до цього ставиться?

- Щодня в нього нова дівчина! Адже я постійно змінююся - щодня новий образ, новий колір волосся! Знаєте, це цікаво! Він не бідкається!

Для всього світу ти стала дуже яскравим прикладом бодіпозитиву - прийняття себе такою, яка ти є. Тобі важко далася ця публічна позиція?

- Коли я приходжу до крамниць, я практично ніколи не можу знайти одяг свого розміру! Але чому? Сорок відсотків населення має зайву вагу, має великий розмір! Чому ми маємо почуватися знехтуваними та недостойними членами суспільства?! Чому маємо соромитися себе? Так що моя позиція цілком природна.

Можливо, час подумати про власний бренд одягу?

- Обов’язково! Цього року на тижні моди в Їзраїлі я виходила на подіум у купальнику у компанії двох струнких супермоделей! Ми були однаково одягнені. Я вірю, що ми дещо розхитали стереотипне сприйняття моди і краси. Коли я була маленькою дівчинкою, у мене не було рольової моделі, не було нікого схожого на мене, кому б я повірила! Всюди були лише стрункі моделі. Тож, коли зараз я можу бути «мамою» для таких людей - для мене це честь і привілей!

Ти дуже крутий приклад віри в себе!

- Дякую!

У тебе є домашні улюбленці?

- У мене вдома живе пес Фреді, маленький шнауцер.

Зараз хочемо тебе запросити на ланч до українського ресторану!

- Я вже зголодніла, ходімо!

Ми в ресторані експериментальної української кухні «Сто років тому вперед». Для нас приготували знамениту «котлету по-київському», але на новий лад! Спробуємо?

- Мені подобається!

У тебе є улюблена страва?

- Існує єврейська версія вареників - креплах. Це дуже схоже на вареники, і трохи на пельмені. Ось що я люблю! Інколи прошу бабусю приготувати мені пельмені.

І вона вміє?

- Так!

А що ти вмієш готувати?

 Омлет, салат…

Яєшня?

- Яєшня. Нудлі можу розігріти в мікрохвильовці!

Та ти знана господиня!

- Я обожнюю ресторани, обожнюю їжу. Я в цьому дуже прискіплива та вередлива. Іжа - це ж як коханець! Ти постійно відкриваєш безліч нових смаків!

Чи обмежуєш ти себе в чомусь?

- Оскільки я співачка - я не їм багато гострого, смаженого, через печію. Сьогодні радше виняток. Я перестаю їсти за чотири години до того, як мені виходити на сцену, аби не було важкості в шлунку. Я багато танцюю на сцені, потрібно відчувати легкість. Звісно, якщо мені чогось дуже закортить, я не буду себе стримувати.

Можеш згрішити і поласувати фалафелем на вулиці?

- Ох, можу.

Йдеш на цей злочин?

- Це не злочин. Усе залежить від того, як часто ти це їси. Якщо раз на тиждень, не страшно. Якщо душа просить?.. Я називаю це їжею для душі.

Їжа робить тебе щасливою?

- Їжа робить мене щасливою!

За це можна і випити. Ти вживаєш алкологь?

- Так!

Це наливки за оригінальними рецептами. Почнемо з першої - малина з чебрецем. Будьмо!

- Лехайм! Міцна… Гарна…

Вона продається в пляшках, можеш купити додому на подарунок.

-  Так і зроблю, мій батько буде в захваті! У нього колеція алкогольних напоїв з усього світу!

Друга наливка - це копчена груша. Спробуємо!

-   Будьмо!

Ця набагато міцніша.

-  Набагато.

І остання - вишня з молоком!

-   Має бути доброю…

Схоже на коктейль. Будьмо, Нетто!

- Це мій переможець! Я визначила переможця!

Усім відомо, що дівчата в Ізраїлі в обов’язковому порядку служать в армії. В Україні теж є військові-дівчата, але вони поки в меншості. Яким був твій армійський досвід?

- Усі мають це пройти: хлопці служать три роки, дівчата - два. Я була співачкою в армії. Ми з групою співали для солдатів на військових кораблях, аби підтримати їхній дух. Це була найкраща школа виконавської майстерності! Тепер я можу підкорити будь-яку аудиторію!

А як же стрільби, тренування, це було?

- Я вчилася стріляти протягом двох тижнів у спеціальному таборі. Я вмію це робити. Якщо потрібно буде захищати мій дім, я зможу!

Дякую тобі за чудову прогулянку та відверте інтерв’ю! За тебе!

- Дякую, що показала мені Київ. Це одні з найприємніших спогадів, що залишаться у мене після цієї подорожі!