Грузинська співачка Ніно Катамадзе прокоментувала свою відмову від усіх концертів у Росії

"Це дуже така тонка, делікатна, надважлива тема..."

Поделиться:

Щороку на фестивалі Лайми Вайкуле є представник від Грузії. Були Нані Брегвадзе, Тамара Гвердцителі. Як ви почуваєтеся у ролі посла Грузії на фестивалі у Латвії?

- Щасливо, добре, гарно…

Коли ви дивитеся на Лайму Вайкуле, чи не з’являється у вас власного бажання зробити фестиваль у Грузії?

- Ні! Ви знаєте, мені краще співати: щоб для мене приготували простір, де б я музичила, експериментувала… Бо в нас, у Грузії, відбуваються фантастичні етнічні фестивалі, і джазові фестивалі, і класичної музики. Тобто це все вже є. Якщо я побачу, що можу ще додатково зробити щось гарне, я обов’язково це зроблю! Але в цьому випадку – я гарно почуваюся на сцені!

У вас сьогодні прекрасне вбрання! Ви продовжуєте підтримувати грузинських дизайнерів, які шиють сукні спеціально для вас.

- Цієї миті на мені – «Avtandil». Він прекрасний, такий солоденький, добрий. І я в цьому дуже комфортно почуваюся на сцені.

Після останнього загострення грузинсько-російського конфлікту ви оголосили про те, що більше не будете їздити з концертами до Росії. Цей конфлікт тягнеться достатньо давно. Що було для вас останньою краплею у цьому рішенні, напевно, достатньо складному?

- Це дуже така тонка, делікатна, надважлива тема не тільки в моєму музичному житті,  але й між країнами, між людьми, між близькими людьми. І після мого рішення, я хочу лише сказати, що я люблю моїх слухачів, які живуть в Росії.