Хореограф Олена Шоптенко показала тримісячного сина та розповіла, як поєднує роботу з грудним годуванням

Молода мама також зізналася, хто їй допомагає у вихованні Олексія

Поделиться:

 Олено, молода мамо, як тобі личить! Вперше маємо змогу привітати тебе з народженням Олексія Олексійовича. І можемо відпросити тебе з «Танців з зірками».

- Дякую! Так, в мене якраз перерва.

Ти, насправді, з пологового будинку – до танцкласу. Тому що ти – постановник на «Танцях з зірками» цього року. Олексій Олексійович з тобою танцює? У свої три місяці він вже знає, що таке «батман тандю»?

- Олексій вже точно знає, що таке «гранд батман», тому що такі підйоми ніг він вже робить із народження. Зі мною на танцкласах його немає, тому що я вважаю, що дитина повинна проводити більше часу на вулиці, гуляти з нянею. Краще хай він дихає свіжим повітрям, аніж буде зі мною у запилених залах. А так я йому завжди залишаю молоко. Ми завжди разом зранку, я вкладаю його спати. А от потім вже моя проблема – як за шість-вісім годин втиснути протягом дня усі постановки та репетиції.

Але ти живеш, як і всі молоді мами, по три години між годуваннями?

- Так, я зціджую молоко. В мене є спеціальна сумка з охолоджуючим елементом всередині, в яку я вкладаю молоко, і воно свіже та прохолодне приїжджає додому.

На «Танцях з зірками» цього року багато молодих мам. З кимось радишся?

- Аніта з Машею зробили Олесію Олексійовичу чудові подарунки – подарували одяг. Дівчата кажуть, що коли приходять до дитячих магазинів, то купують одяг своїм дітям, але не стримуються -  і купують для мого сина також. Аніта з Машею забезпечили нас зимовим гардеробом, за що я їм дуже вдячна.

А які поради дівчата дають тобі?

- З Анітою я раджусь з приводу тренувань та фізнавантаження під час грудного годування.

Як повертаєшся у свою допологову форму? Для тебе як танцівниці це нагальне питання.

- Для мене важливіше годувати дитину, щоб вона була здоровою та отримувала максимум з того, що я можу їй дати фізіологічно. Я не дуже себе навантажую, і роблю все легко для підтримання, так званих, координаційних моментів.

Дівчата на «Танцях з зірками» не дратують? Вони ж так худнуть на очах.

- Так, я трохи заздрю тому, що вони такі стрункі. А мені потрібно певний час потерпіти, і все також буде добре.

Ви з чоловіком любите колір стриманих кольорів. А кожного разу, коли я бачу твого чоловіка, то він завжди у чорному. Таке враження, що в нього взагалі кольорових речей немає.

- Так, немає.

А сина Олексія ви також одягаєте в сіре і чорне?

- По- перше, я вважаю, що чоловіки не повинні виряджатися.  Чоловік повинен виглядати стримано та стильно. По-друге, не повіриш, у Олексія був чорний костюм з написом «Не стикайся із моїм татком» при виписці з пологового будинку.

Олено, під час вагітності ти записала дуже чуттєве танцювальне відео.  А у Олексія вже була перша фотосесія?

- Так, здається у два місяці ми зробили спільну сімейну фотографію. Ми запросили до нашої квартири фотографа, і зробили дуже зворушливі фотографії.

Не капризував Олексій під час фотосесії?-

- Ну як сказати… Взагалі, він спокійний. Але коли захотів спати, то трішки ми вже змучилися.

Хто тобі допомагає?

- Звичайно, в мене є основна няня. І є інша няня, яка приходить до нас на вихідні. Нам дуже пощастило, тому що нас оточують чудові люди, і це прекрасно. Багато людей запитують, чи були у нас певні критерії вибору няні – не було !

Є такі мами, які ставлять камери у дитячій. І коли сумують за дитиною, то спостерігають за нею в момент, коли мами немає вдома. Ти така?

- Я думаю, що скоро поставлю таку камеру, бо сумую за сином дуже. Коли я у залі чи павільйоні, то дуже хочеться додому. А ночами буває так, що я вкладаю його спати, а потім  їду на нічну репетицію, і якраз повертаюся до ранкового годування.

В твого чоловіка вже є досвід батьківства. В нього є син від першого шлюбу. Чоловік давав тобі поради?

- Він приєднується в той момент, коли у мене паніка чи істерика.

А  в тебе буває паніка?

- Звичайно! Я ж вперше стала мамою. Коли син був дуже маленький, то я не знала, як себе правильно поводити, мені страшно було зробити йому боляче.  І в такі моменти приєднувався чоловік, і робив все, як потрібно. Він завжди мене підстраховує, тому я впевнена, що з ним дитина у безпеці.

Сина назвали на честь батька - Олексієм. Взагалі, у батьків часто-густо виникає така спокуса назвати сина на свою честь. Ти не була проти?

- Я захоплююся своїм чоловіком, тому я хотіла, щоб мій син був таким, які  мій чоловік. Доволі логічно: якщо почати з імені, то і далі все піде так само.

Які в тебе стосунки із пасинком?

- У нас з Віталиком дуже добрі стосунки. Він нам «позичає» на вихідні свою няню. Віталик дуже полюбляє братика, і дарує йому іграшки. У них відбувся чудовий контакт!

Чи вітав тебе колишній чоловік Дмитро Дікусар з народженням сина?

- Так, він привітав і побажав веселощів, наснаги, терпіння. У нас гарні стосунки з Дімою, і ми спілкуємося з ним.

Олено, я вдячна тобі, що ти виділила час між репетиціями у своєму щільному графіку, щоб прогулятися з нами. Я бажаю тобі наснаги в танцях і наснаги в материнстві!