Народний депутат України Вадим Рабінович розповів про переваги шабату: «Всім це рекомендую!»

"Хоча б на один день відключаєшся від усієї цієї шизофренії"

Поделиться:

Пане Рабінович, ви людина, яка багато часу проводить в Ізраїлі. Де відпочиваєте окрім курортів Мертвого моря?

- У Франціїї, у мене там багато друзів, і я там дуже полюбляю бути!

У якій частині Франції?

- У Парижі! Ми спілкуємося з друзями, трішечки випиваємо – мені все подобається!

Які екзотичні курорти полюбляєте?

- Раніше, коли я займався бізнесом, любив Мальдіви. А зараз не можна казати про Мальдіви, одразу скажуть, що ти «порошенко»! Тому – я люблю Мальдіви, але нікому не скажу!

Любите і їздите…

- Сім років не їздив, а до того їздив кожен рік! Я до того, як стати народним депутатом, об’їздив весь світ! Я був в Африці всюди, я був в Азії майже всюди, я був у південній Америці майже всюди, я був в Америці всюди… Не знаю, що вам і сказати! Я обожнюю Камбоджу. Це унікальна країна, у якій живуть фантастичні люди! Багато екзотики: мавпочки ходять вулицями, неймовірні пляжі. Там є сьоме диво світу – закинуті храми, які вже не діють… 

Ви людина, яка дотримується шабату: щотижня з вечора п’ятниці до першої зірки суботи ви не можете користуватися електронними приладами, не можете їздити на автівках, ви маєте молитися, спілкуватися… Як вам, сучасній людині, вдається цього дотримуватися?

- Всі знають, що у мене шабат, і ніколи мене не турбують! Всі ставляться до цього з великою повагою!  Навіть попередній президент якось дізнавався, коли закінчується шабат – хотів зателефонувати, щось запитати... Це Ющенко знав, це Кучма знав, а от Янукович, на жаль,  не знав, я з ним і не спілкувався. Це казковий день, бо у тебе немає телефону, комп’ютера, автівки… Ти проводиш час з родиною – це фантастика! Я всім раджу дотримуватися шабату – хоча б на один день відключаєшся від усієї цієї шизофренії. Православні можуть робити це в неділю…

Зовсім скоро єврейський та іудейський народ святкуватиме Новий Рік, який називається Рош ха-Шана. Як святкуєте його ви?

- Святкують це свято усі, просто не всі про це знають. Написано, що це новий рік, нова доля для кожної людини в світі.

Що треба робити у Новий Рік, аби бути таким багатим, як іудейський народ?

- У цей день, аби мати гарний новий рік – тільки тихо, нікому не розповідайте – їдять голову риби, аби наступного року бути головою, а не хвостом. Ну і всім раджу взяти яблучко, мокнути в мед, бо тоді у всіх буде солодкий рік!