Оля Полякова про власну жіночу політичну партію: «Нехай краще лідер буде в трусах, аніж ті політики, які нас усі 28 років роздягають до трусів!»

"Я йду у політику, аби розтовкти ліктями мужиків..."

Поделиться:

Олю, сьогодні ми зустрілися з тобою на аеродромі. Ти ніколи не страждала на аерофобію?

- Страждала! Був час, коли я боялася літати, тоді я чіплялася за ручки сидіння, і коли починалася турбулентність, я кричала: «О Боже, ми впадемо чи ні?». Зараз я вже звикла до перельотів! Навіть коли шалена турбулентність, я сплю, особливо якщо вип’ю… снодійне!

За місяць до парламентських виборів політичні партії «ростуть» як гриби. Тебе ця доля теж не оминула: ти вирішила створити власну жіночу партію. Я так розумію, що ти просто не могла всидіти на місці, коли всі навколо йдуть у політику.

- Давно було пора! В Україні мало політиків-жінок! Наша країна багата не газом, не нафтою, а жінками! Вони – сила цієї землі, яка нечисленно представлена у парламенті. Треба боротися з цією гендерною несправедливістю! Я йду у політику, аби розтовкти ліктями мужиків, у яких за 28 років не сильно виходило робити українцям гарно і приємно. А у жінок це вийде, тому що це в нашій основі – робити гарно і приємно!

Незважаючи на те, що ти активно підтримувала Володимира Зеленського, все ж таки вирішила не долучитися до його команди, а піти окремим фронтом…

- Мені помічники не потрібні, і я думаю, що Зеленському теж…

Тільки-но ти оголосила про те, що створюєш партію, напевно, твої колеги, починаючи від Святослава Вакарчука і закінчуючи Володимиром Зеленським, напружилися… Чи отримували ти дзвінки з пропозицією не йти на вибори?

- Ні! Навпаки, я отримувала дзвінки з пропозицією йти на вибори першим, другим номером від декількох дуже голосних партій, і навіть за грошенята! Жінки України не продаються!

Мені завжди було цікаво: коли пропонують гроші, то їх приносять у валізі чи як?

- Просять написати на аркуші суму…

Що твій чоловік-бізнесмен каже про твої політичні амбіції?

- Спочатку він не сприймав це серйозно! Казав: «Ой, ти така у мене фантазерка! Можемо ще й у це погратися!». Але коли він побачив, що організатори програми «Право на владу» під час прямого ефіру зв’язуються зі мною по Skype і просять прокоментувати політичну заяву, то зрозумів, що його жіночка як завжди не шуткує!

У тебе, незважаючи на те, що ти вже лідер політичної сили, костюми не змінилися…

- Нехай краще політичний лідер буде в трусах, аніж ті політики, які вас усі 28 років роздягають до трусів!