«Тако з салом»: ведучий програми «Їмо за 100» Олексій Душка поділився рецептом своєї улюбленої бюджетної страви

Телеведучий зізнався, чи так само готує вдома страви у вартість ста гривень

Поделиться:

Олексію, зараз ти ведучий програми «Їмо за 100», де за сто гривень зірки готують смачні страви. Чи готуєш ти тепер вдома за сто гривень? Чи можеш ти піти до супермаркету, купити продуктів на сто гривень, що майже неможливо при нинішніх цінах, і приготувати смачну вечерю?

- Наприклад, страва тако… Я ніколи не думав, що це сердито і дешево. Для цієї страви беремо підкопчену курку, суміш будь-яких овочів, додаємо туди сиру, перцю чилі і все це вкладаємо у лаваш, який коштує  дешевше за хліб,  і у вас виходить дуже ситна страва. Ми «сиділи» цілий тиждень на різних тако: з куркою, з рибою, з овочами… Якщо хочете – можете додати сало, бо я додавав у цю страву сало з часником!

Чи відчув ти на своєму сімейному бюджеті, що став витрачати менше, а готувати смачніше і різноманітніше?

- Готувати став різноманітніше, бо я закінчив кулінарні курси, а от грошей став витрачати і не більше, і не менше. Я б, можливо, став витрачати менше, але ціни в супермаркетах виросли, і виходить так, що те, що ти раніше купував за 300 гривень, тепер коштує 500 гривень.

Твою дружину можна назвати щасливою жінкою, тому що тобі потрібно було закінчити кулінарні курси для того, щоб стати ведучим кулінарної програми. Що це за курси і наскільки вони тобі знадобилися і на роботі, і вдома?

- Я ніколи не думав, що мені, ледащо, сподобається готувати. По-перше, я навчився готувати. По-друге, я тепер готую вдома, і дружина цьому дуже  радіє. По-третє,  в мене є нагадування про курси: три шрами на одному пальці.

Це ти вчився різати?

- Так, швидко різати. Спочатку я різав пальці, потім – зрізав собі нігті, а тепер, хвала Богу, я вмію все робити! До речі, в нас був у гостях Юрій Ткач, і він – один зі всіх гостей, хто вмів правильно різати.