Віце-прем’єр-міністр зізнався, за чий рахунок їздив на Каннський кінофестиваль

Політичний діяч розказав, навіщо насправді їздив до Канна

Поделиться:

Пане міністре, ви завсідник західних фестивалів. Були на фестивалі у Карлових Варах, на Каннському кінофестивалі, який нещодавно завершився. З яких пір віце-прем’єр-міністр аж так опікується і цікавиться саме кінематографом? Взагалі це ближче до Міністерства культури, але міністр культури не буває так багато на фестивалях, як ви.

- Я думаю, що ми не міряємося з міністром культури частотою поїздок на фестиваль.

Але йому б хотілося на Каннський кінофестиваль!

- Каннський кінофестиваль, наприклад, для мене виник абсолютно раптово, тому що в останній момент фільм Сергія Лозниці «Донбас» потрапив до програми фестивалю. І тому я, власне, не їхав на Каннський фестиваль, я  їхав саме на прем’єру фільму Сергія Лозниці. Щодо розподілу обов’язків – це ж у нас коаліцію формує уряд, тому за мною закріплено Міністерство соціальної політики, Міністерство охорони здоров’я і Міністерство культури, в тому числі разом із Держкіно.

Чи їздили ви на Каннський кінофестиваль за власний рахунок чи за рахунок держави?

- Я їздив у службове відрядження, проживав у досить скромному чотирьохзірковому готелі, тривалість моєї поїздки була два дні. Моєю основною участю був не прохід червоною доріжкою, а презентація дуже крутого фільму Сергія Лозниці.